Get Adobe Flash player

img_1248

Lietuvos geografijos mokytojų asociacija (LGMA) pakvietė moksleivius ir mokytojus dalyvauti ADVENTUR 2017 parodoje. Norėdami dalyvauti parodoje ir geografijos pamokoje būrys lizdeikiečių išvyko į Vilnių aplankyti jau penkis metus iš eilės vykstančios ADVENTUR 2017 parodos. Šių metų parodos tema – PARAGAUK PASAULIO. PARAGAUK LIETUVOS – kelionių įspūdžiai per maisto ragavimą, gastronominis turizmas, pasaulio bei Lietuvos regionų pažinimas per kulinarinį paveldą. Paroda ADVENTUR 2017 tradiciškai veikė trijose teminėse salėse: „Atrask Lietuvą“, „Pažink Pasaulį“ ir „Poilsiauk aktyviai“ bei naujojoje salėje, skirtoje pristatyti „Autentišką Lietuvą“, kurios interaktyvioji dalis – maisto degustacijos, pramogos bei konkursai.

Parodoje mokiniai galėjo susipažinti su įvairių šalių kultūriniu paveldu. Indonezijos, Gruzijos, Rumunijos, Omano, Kipro bei daugelio kitų valstybių atstovai kvietė išbandyti savo šalies virtuvę. Merginų eilės nusidriekė prie kelionių agentūros, kurioje meistrė darė chna tatuiruotes. Daugelis iš jų eilėje stovėjo apie tris valandas! Taip pat daug jaunimo pritraukė Tez-Tour bei air Baltic įmonės, kurios siūlė pasidaryti nuotraukas įdomiose vietose. Taip pat Lizdeikos gimnazijos mokiniai, kaip ir kiti parodos lankytojai, galėjo susipažinti su Lietuvos miestų bei miestelių tradicijomis, tarp jų ir Radviliškio! Radviliškiečiai savo stenduose pristatė rajono kraštovaizdžio, paveldo, gamtos įvairovę. Užklydę smalsuoliai buvo kviečiami pažaisti edukacinį žaidimą „Pažinkime Radviliškio kraštą“.

Ši paroda tapo gyva, interaktyvia geografijos pamoka. LGMA atstovai spalio mėnesį keliavo po Etiopiją. Atliko įvairius tyrimus. Lankė įvairias gentis. Savo tyrimus ir pastebėjimus asociacijos atstovai papasakojo geografijos pamokoje.

Lietuvos geografijos mokytojų asociacija kartu su tarptautine turizmo paroda ADVENTUR 2017 bei Valstybiniu turizmo departamentu organizavo antrąjį Geografijos žinių konkursą 6–12 klasių moksleiviams „Paragauk pasaulio, paragauk Lietuvos“. Konkurse dalyvavo 400 dalyvių iš 76 mokyklų, kurios atstovavo 25 savivaldybes.

Aštuoni mūsų gimnazistai dalyvavo 9–12 klasių, jau antrus metus vykstančiame geografijos žinių konkurse. Kurį sudarė net 30 klausimų apie Europos bei viso pasaulio kulinarinį paveldą, žemės ūkio produkcijos gamybą, gamtą ir t.t. Klausimyne buvo pateikti keli klausimai apie Lietuvos piliakalnius, nes jie – šių metų parodos akcentas. Tarp septyniolikos konkurso nugalėtojų buvo ir Lizdeikos gimnazijos 3A klasės mokinė Austėja Adamonytė.

Lizdeikos gimnazijos 2A klasės mokinė Rugilė Hokušaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8