Get Adobe Flash player

Vasario 24 dieną į Lizdeikos gimnaziją atvyko 2016 m. Rio olimpinių žaidynių Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai, trečios vietos laimėtojai – Edvinas Ramanauskas ir Aurimas Lankas. Vaikinai pelnė bronzos medalius bei taurę.

dsc_0058 dsc_0084 dsc_0088 dsc_0095 dsc_0101 dsc_0105 dsc_0130 dsc_0136

Edvinas Ramanauskas – vienas iš Lietuvai atstovaujančių baidarininkų, Europos čempionato prizininkų, gimęs 1985 m. rugpjūčio 18 d. Šiauliuose, žmogus, garsinantis Lietuvą. Edvinas pradėjo sportuoti būdamas 12 metų. Jo asmenybė spinduliuoja motyvaciją, meilę savo darbui, džiaugsmą tuo, ką jis daro. Jo kolega Aurimas Lankas taip pat gimė Šiauliuose 1985 m. rugsėjo 7 d., baidarių sportu susidomėjo būdamas 10 metų. Abu sportininkai labai džiaugiasi galėdamas atstovauti Lietuvai pasaulinio masto varžybose.

Vaikinai pasižymi ne tik puikiais sugebėjimais plaukiant baidare, bet ir humoro jausmu ir iškalba, todėl mūsų gimnazijos mokiniams Mantui Jelinskui bei Mantui Jurpaliui imti interviu iš nugalėtojų buvo labai įdomu. Sportininkai papasakojo apie savo pasiekimus. Jų laimėjimai Lietuvai yra labai reikšmingi ir svarbūs. 2014 m. Vokietijoje vykusiame Europos čempionate Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas pelnė bronzos medalius dviviečių baidarių 200 m sprinto rungtyje. Tais pačiais metais vykusiame pasaulio čempionate duetas liko 5-oje vietoje. 2015 m. Europos čempionate baidarininkai iškovojo antrąjį bronzos medalį. 2016 m. vasaros olimpinėse žaidynėse sportininkai atrankos plaukime buvo pirmi ir tiesiogiai pateko į pagrindinį finalą ir neplaukė pusfinalyje. Finale jiedu didžiąją distancijos dalį pirmavo, bet ties finišu nusileido Ispanijos ir Jungtinės Karalystės komandoms ir pelnė bronzos medalius. Tai antras Lietuvos olimpinis baidarių ir kanojų irklavimo medalis.

Išgirdę klausimą apie mokyklos laikus, abu vaikinai nusišypsojo. Pasirodo, nei Edvinas, nei Aurimas nebuvo pirmūnai, tačiau vietoje vakarėlių jie rinkdavosi sporto stovyklas. Mokykloje sportininkams labiausiai sekėsi istorija ir geografija. Sportininkai rado kompromisą tarp mokslo ir sporto, todėl tai nekėlė didelių problemų. Atsakydami į klausimą, kokie įspūdžiai liko po olimpinių žaidynių, abu teigė, kad grožėtis gamta, ieškoti įkvėpimo ar atostogauti negalėjo per daug sau leisti, nes nebuvo laiko. Juos labiausiai skatino žmonių palaikymas, jaudulys prieš varžybas bei tvyrojusi įtampa. E. Ramanauskas šventė Rio savo gimtadienį ir teigė, kad medalis buvo geriausia jo gauta dovana.

Baidarininkų apsilankymas įkvėpė ir suteikė daug motyvacijos daryti tai, kas padėtų kurti ateitį. Jie sakė: „Nemeskite pradėtų darbų, nepraraskite vilties ir nenuleiskite rankų. Niekada nenuvertinkite savęs, įtikinkite save, kad galite padaryti tai geriau už kitus“. Susitikimą nuotaikingai užbaigė direktoriaus pavaduotoja ugdymui, laikinai einanti direktoriaus pareigas, Ina Bajarauskaitė bei gimnazijos muzikinės grupės „Ratai“ pasirodymas.

Ema Musneckytė, 1A kl.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8