Get Adobe Flash player

Vasario 20–25 d. aštuoni Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir du mokytojai verslumo idėjų sėmėsi Briuselyje. Tai pirmoji projekto „Šiandieninis mokinys – atsakingas verslininkas rytoj“ sesija. Projekte dalyvauja 1–3 kl. mokiniai iš Kroatijos, Makedonijos ir Lietuvos.

img_0886 img_0904 img_0932 img_0954 img_0964 img_0966 img_0968 img_0972 img_0987 img_0992 img_1008 img_1010 img_1013 img_1028 img_1044

Projekto tikslas – mokinius ne tik supažindinti su verslo kūrimu, bet ir skatinti būsimųjų verslininkų socialinę atsakomybę bendruomenėje ir valstybėje.

Don Bosko jaunimo namuose mokymų metu mokiniai susipažino su verslo ir įmonių kūrimu ne vien tik siekiant pelno, bet ir prisidėjimu prie socialinės aplinkos gerinimo. Naudodami įvairius mokymo metodus, mokiniai pristatė savus socialinio verslumo modelius ir galimybes sukurti socialiai atsakingas įmones.

Teorinę veiklą jaunimo namuose pakeitė praktinės išvykos į Briuselį – aplankytos įmonės ir organizacijos, skatinančios socialinį verslumą. Pirmoji aplankyta belgų grybų įmonė – „Permafungi“. Kavos pupelių tirščiai, pasirodo, yra puiki trąša, skirta auginti grybams. Ekologiškai užauginti grybai ekologišku transportu – dviračiais išvežiojami po Briuselio parduotuves.

Briuselio centre įsikūrusios socialinio verslumo sklaidą ir mokymus vykdančios „POSECO“ ir „Out of the Box“ organizacijos mokiniams pristatė socialinės veiklos galimybes ir idėjas savo šalyse.

Intensyvių veiklų metu lizdeikiečiai aplankė Europos Parlamento informacijos centrą, rado laiko pasigrožėti Briuselio senamiesčiu, aplankyti garsiąją besišlapinančio berniuko statulėlę, kitas įžymias vietas.

Gegužės mėnesį kiti aštuoni projekto dalyviai lankysis projekto partnerės Kroatijos Rijekos mieste, kur tęs kitas numatytas veiklas.

Rudenį svečius iš Makedonijos ir Kroatijos priims nemažą tarptautinių projektų patirtį turinti Lizdeikos gimnazijos bendruomenė.

 Istorijos mokytoja Vaida Jankūnienė


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12