Get Adobe Flash player

Kovo 3 d. Šiaulių Simono Daukanto gimnazija ir Šiaulių universiteto Informatikos, matematikos ir e. studijų institutas jau septynioliktąjį kartą organizavo tarptautinę moksleivių matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos darbų bei projektų konferenciją, kurioje kasmet dalyvauja ir Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir mokytojai.

20170303_0939471 20170303_1453471

Renginio dalyvius ir svečius nuotaikingomis dainomis pasveikino S. Daukanto gimnazijos merginų choras bei ŠU 4-o kurso menų fakulteto muzikos specialybės studentė I. Ručinskienė, palinkėjo produktyvaus darbo dalykinėje veikloje. ŠU informatikos, matematikos ir e. studijų instituto dekanas prof. dr. Darius Šiaučiūnas kreipėsi į renginio dalyvius, ragindamas pasirinkti studijų kryptis, kurios leistų tyrinėti pasirinktus objektus, o rezultatai būtų pritaikyti praktinėje veikloje. Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos direktorius Vytautas Kantauskas džiaugėsi konferencijos pranešimų gausa, linkėjo argumentuotai pateikti ir apginti savo atliktų tyrimų rezultatus.

Respublikinėje konferencijoje dalyvavo 150 mokinių ir 50 mokytojų iš Kauno, Utenos, Jurbarko, Panevėžio, Radviliškio, Klaipėdos, Akmenės, Kretingos, Vilkaviškio, Kuršėnų, Biržų, Joniškio, Raseinių, Viduklės, Pavenčių, Kėdainių, Šiaulių rajono ir net svečiai iš kaimyninės šalies Latvijos. Plenariniame posėdyje perskaityti devyni pranešimai. Aštuoni iš jų – anglų kalba. Todėl turėjome galimybę ne tik pasidalinti idėjomis ir pasisemti naujų, bet ir tobulinti užsienio kalbos įgūdžius.

Po plenarinio posėdžio darbas vyko trijose sekcijose, kuriose pristatyti įvairiausi mokinių matematikos, ekonomikos ir informacinių technologijų pranešimai. Mokinių darbus vertino, apibendrino ŠU Informatikos ir matematikos katedros prof. dr. Roma Kačinskaitė, ŠU Informatikos ir matematikos katedros doc. dr. Sigita Turskienė, ŠU Informatikos ir matematikos katedros prof. dr. Renata Macaitienė ir ŠU Informatikos ir matematikos katedros lekt. dr. Kristina Vaitkuvienė.

Mūsų gimnazijos mokiniai ir mokytojai kasmet dalyvauja šioje konferencijoje. Šiemet 1A mokiniai Rosita Jasaitytė, Vestina Klišonytė ir Domas Atkočiūnas pristatė integruotą matematikos ir lietuvių k. projektą „Nuo skaičių iki asmenybės“ (konsultavo mokytojos Rita Šimkuvienė ir Sonata Vaitiekūnė), 2A Justina Karenauskaitė, Goda Karenauskaitė ir Erika Sabakonytė pateikė tyrimais ir skaičiavimais pagrįstą ataskaitą „Ar egzistuoja Kalėdų Senelis?“ (konsultavo mokytoja Jurgita Caporkienė), 2A Ignė Elinauskaitė ir Agnė Šilkaitytė pristatė statistinį tyrimą „Sveiko žmogaus dienos režimas“ (konsultavo mokytojos Jurgita Caporkienė ir Asta Šmukštienė), 1C Lukas Liugas, 2C Dominykas Valčiukas ir 2A Eligijus Senulis pristatė matematikos projektinį darbą „Stačiųjų trikampių pritaikymas gyvenime“ (konsultavo mokytojos Jurgita Caporkienė ir Laimutė Indilienė).

Manau, kad mokiniams konferencija suteikia galimybę ne tik pristatyti savo atliktus darbus, bet ir įgyti patirties, tobulinti viešojo kalbėjimo įgūdžius. Darbo diena buvo nelengva, tačiau prasminga, nes kiekvienas dalyvis sužinojo ką nors naujo ir reikalingo.

Jurgita Caporkienė, matematikos mokytoja


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10