Get Adobe Flash player

konferencija-640x4271 Pastaraisiais metais vis aiškiau suvokiama, kad gamtamokslinis ugdymas bendrojo lavinimo mokykloje yra neatskiriama ir itin svarbi sritis. Jis vis glaudžiau siejamas ne tik su tiksliaisiais, bet ir su humanitariniais mokslais. O tai reiškia, kad kiekvienas moksleivis turi išsiugdyti gamtamokslinio raštingumo pradmenis ir vertybines nuostatas. Todėl dalyvavimas tam skirtuose renginiuose padeda ne tik plėsti akiratį, bet ir dalintis gerąja patirtimi, įgytas žinias taikyti praktikoje.

Mums, Lizdeikos gimnazijos mokytojoms, 2017 m. kovo 17 d. teko dalyvauti Panevėžio Skaistakalnio pagrindinėje mokykloje, kur vyko Respublikinė mokslinė-praktinė konferencija „Gamtamokslinis ugdymas XXI a. mokykloje“. Ši mokykla yra tarptautinio Aplinkosauginio švietimo fondo programos, skirtos mokykloms, dalyvė. Jai suteikta net 11-a Žaliosios vėliavos apdovanojimų – tai aukščiausias tarptautinis apdovanojimas už gamtosauginę veiklą.

Konferencijoje pranešimus apie gamtosauginį ugdymą skaitė ne tik šeimininkai, bet svečiai. Savo įžvalgomis apie šiuolaikinių vaikų ugdymo problemas pranešime „Neatrastoji naujoji karta ir gamtamokslinis ugdymas“ dalinosi habilituota mokslų daktarė profesorė Vilija Targamadzė. Tarptautinių gamtosauginių mokyklų programos Lietuvoje koordinatorius Renaldas Rimavičius kalbėjo apie tarptautinės gamtosauginių mokyklų programos įgyvendinimą Lietuvoje.

Praktinėje dalyje mes ne tik klausėmės įvairių pranešimų, bet ir pačios pristatėme, kaip dirbame su savo mokiniais. Pranešime „Vertybinių nuostatų formavimas mokantis lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos kitoje aplinkoje“ pabrėžėme, kad integruotas ugdymas leidžia ne tik efektyviai taikyti matematines, lietuvių kalbos ir literatūros bei gamtosaugines žinias praktikoje, susieti labai skirtingus mokomuosius dalykus, bet ir ugdyti mokinių vertybines nuostatas. Juk žmogaus elgesys gamtoje yra jo sielos veidrodis. Džiugu, kad sulaukėme nemažo susidomėjimo ir puikaus įvertinimo. Konferencijos dalyviai teigė, kad galės nemažai išgirstų dalykų pritaikyti ir savo praktikoje.

Konferencijoje paliko įspūdį ir atviros pamokos, kuriose mokiniais buvo dalyviai. Mums teko dalyvauti mandalų pynimo pamokoje. Praktinį darbą lydėjo puiki nuotaika ir suvokimas, kad pedagogo darbas žavus, nes jį visada lydi kūryba.

Sonata Vaitiekūnė, matematikos mokytoja, Rita Šimkuvienė, lietuvių k. ir lit. mokytoja, Radviliškio Lizdeikos gimnazija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13