Get Adobe Flash player

Šiais mokslo metais Lietuvos teisės institutas bendradarbiaudamas su Teisingumo ministerija organizavo teisinio švietimo projektą „Moksleivių žinojimo apie Europos Parlamentą skatinimas“. Pagrindinis projekto tikslas – paskatinti mokinius domėtis Europos Parlamento veikla ir pagerinti jų teisines žinias apie EP vaidmenį ir funkcijas.

paveikslliai 051 paveikslliai 053

Radviliškio Lizdeikos gimnazija susidomėjo šiuo renginiu, užpildė paraišką ir buvo pakviesta dalyvauti. Projekte dalyvavo mokytojos Ana Savickienė, Vaida Jankūnienė ir 40 gimnazistų.

Pirmoji projekto dalis buvo Lietuvos teisės instituto sukurtos ir organizuotos trys mokymų sesijos mokiniams. Mokymus vedė LTI Teisinės sistemos tyrimų skyriaus vedėja-tyrėja Eglė Kavoliūnaitė-Ragauskienė, tyrėjai Mindaugas Lankauskas ir Virgilijus Pajaujis. Mokiniams įdomiai buvo pateiktos trys temos apie Europos vertybes ir identitetą, Europos parlamento veiklą užtikrinant žmogaus teises, kompetencijas ir politines grupes EP. Mokiniai diskutavo su lektoriais ir tarpusavyje, ieškojo naujos informacijos projekto Facebook profilyje, aktyviai ruošėsi finaliniam renginiui.

Finalinis renginys vyko kovo 17 dieną Vilniuje, M. Riomerio universitete. Į konkursą atvyko 17 komandų iš įvairių Lietuvos mokyklų. Lizdeikos gimnazijos komandą sudarė 7 nariai: Justina Usaitė, Vaiva Pakštaitė, Aleksandra Adeikytė, Eglė Dzimidaitė, Rugilė Hokušaitė, Povilas Laiševcevas, Mantas Bloškis. Komandos nariai iš skirtingų klasių, džiugu, kad ruošdamiesi konkursui mokiniai susipažino ir susidraugavo. Vykdami į Vilnių, autobuse visi susikaupę skaitė, gilino žinias apie EP. „Protmūšį“ sudarė trys komandiniai etapai ir viena kapitonų rungtis. Viktorinos metu buvo labai smagu matyti lizdeikiečių komandą dirbančią operatyviai, kartu aptarinėjančią iškilusius klausimus ir sėkmingai pirmavusią pirmuose dviejuose etapuose. Deja, lizdeikiečių komanda užėmė ketvirtą vietą, bet įgijo naujos patirties, parsivežė naujų įspūdžių.

Mokinių laukia Europos egzaminas gegužės mėnesį bei nauji projektai apie Europos Sąjungą, kurie bus vykdomi kitais mokslo metais. Mes esame europiečiai, tad žinios apie Europos Sąjungą visada yra naudingos.

Aleksandra Adeikytė, 1C kl. mokinė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12