Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Laima Verbickienė – viena kūrybinio kelionių žurnalistikos konkurso „Kolumbas LT“ apdovanotųjų. Jau ketvirtą kartą rengiamas konkursas siekia išaiškinti ir pagerbti aktyviausius metų keliautojus, entuziastus, norinčius pažinti pasaulį, pasaulio tautų kultūrą ir mokančius savo įspūdžiais pasidalyti su kitais.

dsc_0008 dsc_0012 dsc_0016 dsc_0019

Į konkursą 83 dalyviai atsiuntė 111 darbų. Kelionių mėgėjai varžėsi penkiose kategorijose: metų kelionės istorija, metų kelionės fotografija, metų vaizdo filmukas, metų kelionė po Lietuvą ir metų keliautojas „Lietuvos Kolumbas“. Konkurso dalyvius rinko komisija, vadovaujama žurnalisto, keliautojo Algimanto Čekuolio. Komisijoje buvo Lietuvos geografų draugijos narė prof. dr. Dovilė Krupickaitė, LRT režisierė Miglė Greičiuvienė, „National Geographic Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Frederikas Jansonas bei kiti garbūs asmenys. Laima Verbickienė apdovanota paskatinamuoju prizu, dovanomis nominacijoje „Metų kelionės istorija“. Mokytoja – kelionių mėgėja – aprašė ir į konkursą siuntė savo kelionės po Austriją įspūdžius. Apdovanojimai paskelbti, nugalėtojai apdovanoti Vilniuje, Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos konferencijų salėje.

Įspūdingiausios, pasak mokytojos, renginio akimirkos – matytas keliautojo ir operatoriaus Dano Macijausko vaizdo pasakojimas, kuriame iš paukščio skrydžio parodyti gražiausi Lietuvos vaizdai. Autorius laimėjo „Metų kelionės po Lietuvą“ nominaciją. Filmo, kurto pusę metų, tikslas – parodyti mūsų šalies grožį projekte „Off To Somewhere“. Šiuos Lietuvos vaizdus pamatė daugelio pasaulio šalių keliautojai. Kitas, Laimos Verbickienės muomone, vertas dėmesio Dariaus Radkevičiaus pasakojimas apie dešimties mėnesių kelionę po Mustango karalystę, esančią Nepale. Pasakojimas laimėjo „Metų kelionės istorijos“ apdovanojimą. „Metų kelionės fotografijos“ nominacijoje geriausias – Egidijus Merkevičius su nuotraukų ciklu „Indijos veidai“.

Ir laureatai, ir apdovanotieji prizais tarė savo žodį, dalinosi mintimis apie tai, kas juos traukia keliauti. Mokytoja L. Verbickienė apdovanojimų ceremonijos dalyviams sakė, kad jos gyvenimą geriausiai apibūdina du vaizdiniai: viename save matanti Venecijoje plaukiančią gondola, pasipuošusią skrybėlaite, žvelgiančią į miesto gatvelių labirintą, tiltus; kitoje – irgi Venecijos miesto vaizdas, kurio fone ji fotografuojasi, tik už nugaros – skalbinių virvės su plevėsuojančiais baltiniais...

Alvydė Panova


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien15
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę15
mod_vvisit_counterŠį mėnesį15