Get Adobe Flash player

Birželio 2 d. Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje vyko Padėkos diena, kurios metu įteikta buvusio lizdeikiečio, 55-tos abiturientų laidos gimnazisto, Vlado Krivicko premija „Mokiniai – mokiniams“. Ši premija skiriama gimnazijos mokiniams, sėkmingai siekiantiems ar jau pasiekusiems asmeninės karjeros, pozityviai naudojantiems savo talentus ir įgūdžius gimnazijoje ir už jos ribų, pasižymintiems išradingumu, kūrybiškumu, naujų idėjų generacija.

kandidatai v domrina - kopija

Mokiniai, pageidaujantys gauti premiją, turi parašyti motyvacinį laišką, kuriame trumpai pristato save, pomėgius, karjerą, pasiekimus, motyvuoja, kodėl, jo manymu, jam gali būti skirta premija, premijos panaudojimo tikslingumą, siekiant sėkmės karjeroje.

Šiais metais Vladas atsiuntė vaizdo sveikinimą lizdeikiečiams, kuriame pasakojo, kodėl Lizdeikos gimnazija jam yra labai svarbi ir brangi mokykla, kaip jam kilo mintis įsteigti savo vardo premiją, dėkojo gimnazijai, kad leido mokiniams būti įvairiems, skatino saviraišką ir iniciatyvumą. „Mes su klasės draugais savo mokyklą mylėjome, nes čia išmokome mąstyti. Aš nebuvau geriausias tiksliųjų mokslų žinovas, tačiau gerai sekėsi lietuvių kalba. Mokykloje išmokau reikšti mintis žodžiu bei raštu, rašyti rašinius. Jūs taip pat nenusiminkite, jeigu ne viskas labai gerai sekasi, juk yra sritis, kurioje jūs galite save realizuoti“, – sakė lizdeikiečiams V. Krivickas.

Šiemet V. Krivicko premiją gauti siekė penki kandidatai: 4D klasė mokinys D. Burneika, 2 A klasės mokinys G. Verdingas, 4C klasės mokinė K. Miliauskaitė, 4C klasės mokinys N. Martinaitis ir 1B klasės mokinė V. Domrina.

Visi kandidatai nurodė rimtus motyvus, kodėl būtent jie verti šios premijos: D. Burneika, siekiantis aukštumų krepšinio aikštelėje, vyktų į tarptautinę krepšinio stovyklą; charizmatiškas dainininkas bei muzikantas G. Verdingas pirktų geresnių stygų gitarai bei liežuvėlių saksofonui, būsima dailininkė K. Miliauskaitė įsigytų dailės reikmenų, gaminantis medžio dirbinius N. Martinaitis įsigytų medžio apdirbimo stakles ir pradėtų savo verslą, muzikuojanti V. Domrina premijos pinigus rašė išleisianti tikram pianinui (šiuo metu groja elektriniu) bei natoms įsigyti.

Skaitant motyvacinius laiškus ir svarstant, kuriam iš jaunųjų talentų skirti premiją, komisijos narių nuomonės išsiskyrė ir teisę nuspręsti, kam turi atitekti premiją, jie paliko jos steigėjui. Vladas nutarė, kad premija turi atitekti Viktorijai Domrinai. „Matau, kad ši mergina turi ugnies“, – motyvavo jis savo pasirinkimą.

Viktorija – 1 B klasės mokinė. Mokosi tik dešimtukais. Aktyvi gimnazijos renginių dalyvė, roko grupės „Ratai“ pianistė. Puikių rezultatų pasiekusi įvairiuose tarptautiniuose, šalies, rajono konkursuose: 1 vieta tarptautiniame konkurse „Vienos tiltai“ Austrijoje; 2 vieta „Prahos tiltai“ Čekijoje; Grand Prix laimėjimas Respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse „Čiurlionio jūra“ Radviliškio muzikos mokykloje. Kasmet dalyvauja festivaliuose „Polifonija ir aš“ bei mūsų miesto bažnyčioje vykstančiame vargonų muzikos festivalyje. 2017 m. nominuota „Metų atlikėja“ Radviliškio jaunimo apdovanojimuose. Mergina džiaugiasi grojusi roko operoje „Meilė ir Mirtis Veronoje“ pagal Romeo ir Džiulijetos istoriją bei spektaklyje „Kolumbo gimtadienis“.

2016 m. rudenį Viktorija dalyvavo muzikos olimpiadoje, kurioje teko sukurti savo kompoziciją. Tai buvo didelis iššūkis merginai, tačiau su juo puikiai susidorojo. Ši olimpiada ir pirmasis bandymas kurti suteikė naujų potyrių ir paskatino laisvalaikiu kurti savas melodijas.

Svajones apie ateitį mergina sieja su muzika ir medicina. „Norėčiau muzikos kalba padėti kitiems pažinti save ir pasaulį, atrasti savyje naujų emocijų, kokių atradau aš. Svajoju apie muzikos terapeuto profesiją, nes manau, kad muzika yra sielos atgaiva. Laimėjusi premiją, tikslingai ją išleisčiau – įsigyčiau natų, kad galėčiau tobulėti ir siekti savo tikslų. Be to, tikriausiai išpildyčiau vieną savo svajonę – nusipirkčiau visus Frederiko Šopeno veikalus. Kadangi niekuomet namuose neturėjau tikrojo pianino, o mano talentas visą šį laiką skleidėsi ant elektroninio instrumento, tai skiriama verslo premija man padėtų įsigyti tikrąjį pianiną, kuriuo skambinti galėčiau ir dingus elektrai. Visa tai padėtų save ugdyti kaip asmenybę.“ – sako Viktorija.

Lizdeikos gimnazijos informacija

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10