Get Adobe Flash player

Jau aštuntą kartą Lizdeikos gimnazijoje lankėsi svečių delegacija iš Švedijos Skaros Katedralskolan gimnazijos – projekto „Charity group“ („Labdaros grupė“) dalyviai. Lietuvoje projektą koordinuoja gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Rasa Remeikienė. 
Šiais metais atlikta daug įdomių veiklų. Organizavę loterijas, parodas, pardavę savo pagamintus saldumynus, surinkę lėšų iš savo giminaičių, dvi švedės mokytojos ir penki mokiniai į Radviliškį atvežė apie 2500 eurų. Savo surinktą labdarą jie skyrė Radviliškio dienos užimtumo centrui instrumentams pirkti, Vaikų globos namams – pratyboms ir kanceliarinėms prekėms įsigyti, Senelių globos namams Polekėlėje – vitaminams ir higienos prekėms, Socialinių paslaugų centro vaikų užimtumo fondui. 

s1 s2 s3 s4 s5 s6 s7 s8 s9

Švedams buvo įdomu pamatyti Lietuvos mokyklų gyvenimą. Jie lankėsi Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos Kalbų dienoje, Šiaulių Didždvario gimnazijoje susitiko su Tarptautinio bakalaureato klasės mokiniais, o Lizdeikos gimnazijoje tradiciškai dalyvavo pamokose, bendravo su gimnazistais. Švedams labai patiko lietuvių etnokultūros pamoka su 1B klasės mokiniais, kur mokytoja G. Dauneckytė pasakojo apie senuosius lietuvių tautos papročius, o mokytoja A. Panova mokė tradicinių lietuvių dainų ir žaidimų. Anglų kalbos pamokoje švedų moksleiviai daug apie Lietuvą sužinojo iš antrokų gimnazistų. Matematikos-teatro pamoka su 1A klase buvo labai azartiška. Mokytojos L. Indilienė bei R. Atkočiūnienė kartu su švedėmis mokytojomis džiaugėsi vaikų aktyvumu. Taip pat buvo įspūdinga šiaudinių sodų pynimo pamoka su mokytoja J. Kvedariene centrinėje bibliotekoje. Ekskursija į Lizdeikos gimnazijos muziejų, mokyklos direktorės I. Bajarauskaitės dovanos, vaišės mokytojų kambaryje svečiams buvo mieli siurprizai.
Švedijos mokytojų ir mokinių delegacija lankėsi Radviliškio savivaldybėje, kalbėjosi su rajono meru A. Čepononiu, buvo Šokolado muziejuje Šiauliuose, Tytuvėnų regioniniame parke. Maža to, mūsų gimnazistės svečius nuvedė į „Aidijos“ folkloro ansamblio repeticiją smagiai pašokti. Kristina Volkovaitė ir Orinta Korsakaitė kartu su mokiniais iš Skaros vakarais žaidė su Vaikų globos namų auklėtiniais. 
Projektas „Charity group“ yra labai naudingas ir švedų, ir lietuvių moksleiviams, nes lavinami socialiniai įgūdžiai, gilinamos anglų kalbos žinios. Tikimės, kad graži švedų ir lietuvių draugystė tęsis ir toliau.


Lizdeikos gimnazijos mokytoja Rasa Remeikienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12