Get Adobe Flash player

Rudeniškai šiltą rugsėjo šeštadienį žygeiviai iš visos Lietuvos rinkosi Šiauliuose. Čia Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šiaulių miesto ir Kuršėnų filialai organizavo žygį „Prisikėlimo apygardos partizanų takais“. Žygin susiruošę radviliškiečiai tremtiniai kartu pakvietė vykti ir Lizdeikos gimnazistus.

img_2358 img_2398

Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis Šiaulių Šv. Jurgio bažnyčioje. Po jų prie šventoriuje esančio paminklo „Kenčianti motina“ organizatoriai paskelbė žygio startą. Aplankytas Ginkūnų kapinių panteonas ir šalia kapinių esantis memorialas čia užkastiems pokario metais sovietų valdžios nukankintiesiems, paminklas slapta rėmėjų palaidotiems partizanams senosiose Kiauklių kaimo kapinaitėse, Skobiškių mūšyje žuvusių partizanų laidojimo vieta Mikutaičių kaime. Kiekvienoje vietoje – trumpa informacija, amžininkų prisiminimai, kultūrinė programa – ir jaunimo, ir vyresniųjų atliekamos dainos, skaitomos eilės, rašinių ištraukos. Viskas iš anksto apgalvota ir suplanuota.

Žygio pabaiga – miško vidury prie legendinės Agailių koplytėlės. Čia aptartas žygis, koncertavo saviveiklininkai, visi vaišinosi šiupiniu ir arbata. Šildė ne tik sukurti laužai, bet ir nuoširdus susirinkusiųjų bendravimas. Jaunimas noriai naudojosi galimybe išgirsti siaubingų įvykių amžininkų prisiminimus, žavėjosi tų žmonių energija ir optimizmu. Žygis suvienijo skirtingas kartas. Nors renginys ir užsitęsė, niekas neskubėjo skirstytis – radviliškiečių autobusas pajudėjo vienas paskutiniųjų. Lizdeikos gimnazistai dėkingi LPKTS Radviliškio filialo pirmininkei S. Janušonienei už pakvietimą – žygis jiems buvo geriausia gyvosios istorijos pamoka.

Nuotraukose:

  1. Lizdeikietės abiturientė Ž. Alešiūnaitė ir trečiokės E.Jokubaitytė bei G. Andriuškevičiūtė Šiaulių Ginkūnų kapinėse.
  2. Skirtingų kartų radviliškiečiai partizanų laidojimo vietoje Mikutaičių kaime.


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6