Get Adobe Flash player

1E klasės gimnazistai, minėdami Lietuvos žydų genocido dieną, įsijungė į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės jau kelinti metai organizuojamą iniciatyvą „Atminties kelias“ – eidami Dariaus ir Girėno gatve į masinių žudynių vietą Durpyno miškelyje jie pakartojo Radviliškio žydų paskutinę gyvenimo kelionę 1941 m.

img_2632 img_2645

Bendradarbiaujant su Šeduvos gimnazija iš Yad Vashem Holokausto studijų instituto Jeruzalėje buvo atsiųsti nužudytų Radviliškio žydų sąrašai. Tad pirmą kartą istorijoje prie paminklo Durpyno miškelyje galėjome paminėti konkrečius žuvusiųjų vardus ir pavardes, jų gimimo metus – anksčiau to daryti nepavykdavo, nes Radviliškyje niekas neturėjo informacijos. Vardų skaitymas dar labiau leido suprasti tragedijos mastą – atmintyje atgijo žuvę suaugusieji, seneliai, paaugliai, vaikai ir net kūdikiai... Tiesa, perskaitėme tik dalį vardų – ateityje dar laukia ilgas darbas su atsiųstais iš Izraelio sąrašais. Per metus sutvarkę medžiagą tikimės jau kitais metais pakviesti į žuvusiųjų vardų skaitymą ne tik lizdeikiečius, bet ir kitų miesto mokyklų mokinius.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien21
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę21
mod_vvisit_counterŠį mėnesį21