Get Adobe Flash player

Šių metų spalį Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytojos Sonata Vaitiekūnė, Rima Grėbliūnienė, Laimutė Indilienė, Laima Duglas vyko į Lenkijos miestą Bialystoką (kitaip dar Belostokas arba Balstogė (lenk. Białystok)), kur tęsė veiklas projekte „Tikrasis matematikos pokalbis“. Matematikos mokytojų sumanymu patirtimi dalijosi šešių valstybių atstovai: Olandijos, Turkijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Italijos ir Lietuvos.

dsc01854 dsc01857 dsc01900 dsc01925

Bialystoke – ketvirtame šio projekto etape – buvo pristatyti Lizdeikos gimnazijos mokinių atlikto testo rezultatai ir palyginti su kitų šalių besimokančiųjų testo rezultatais. Minėtų šalių pedagogai, dėstantys matematiką, išskyrė sunkiausiai sprendžiamų uždavinių tipus, taip pat aptarė, kokiais metodais galėtų tobulinti matematikos greitos daugybos formulių pritaikymo mokymą. Susitikime analizuota, kaip pavyko pagerinti šio tipo uždavinių sprendimo rezultatus, ir aptarta, ką reikia nuveikti, kad būtų pasiekta dar geresnių rezultatų.

Bialystoko miesto matematikams visų projekte dalyvaujančių šalių mokytojai pristatė savo metodus, kuriuos taiko pamokose. Mokytojos L. Duglas ir R. Grėbliūnienė supažindino su savo ir kolegių lizdeikiečių patirtimi. L. Indilienė ir S. Vaitiekūnė Ketvirtame Balstogės licėjuje vedė pamoką, taikydamos ugdymą aktyvinančių metodų įvairovę. Lenkai mokiniai džiugino savo nuoširdumu, aktyvumu ir žiniomis. Pamoką filmavo bei reportažą apie mūsų mokytojų darbą paruošė ir parodė vakaro žiniose Bialystoko vietos televizija. Žinoma, Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytojos turėjo galimybę įgyti naudingos patirties stebėdamos ir kitų projekto dalyvių vedamas pamokas.

Projekto metu daug dėmesio buvo skiriama kito matematikos mokytojų susitikimo – jau Italijoje – organizavimui: sudarytas tolesnių darbų planas. Lietuvos mokytojų grupė laikoma viena iš patikimiausių projekto partnerių, nes visada atlieka namų užduotis, pasirengia naujam matematiniam pokalbiui.

Po darbo minėtų šalių mokytojai matematikai susipažino su Bialystoko miesto lankytinais objektais. Šeimininkai interaktyviai pristatė miestą – svečiams reikėjo dalyvauti orientavimosi varžybose. Sužinota, kad Bialystokas (Balstogė, Belostokas) yra antras pagal gyventojų tankį miestas Lenkijoje, įsikūręs Balstogės aukštumose. Per miestą teka Bialos upė.

Aplankyti Operos namai – apžiūrėti užkulisiai, Supraslio stačiatikių vienuolynas, Ikonų muziejus – grožėtasi didžiule ikonų kolekcija. Vėliau svečiuotasi Bialystoko Technikos universitete, informatikos bei matematikos fakultetuose. Dėstytojai supažindino, kaip rengiami pedagogai matematikai Lenkijoje.

Lizdeikietės mokytojos grįžo patenkintos savo veikla: ir joms, dėstančioms matematiką gimnazijoje, yra kuo pasidžiaugti, pasididžiuoti; patenkintos sutvirtėjusiais ryšiais, kurie palaikomi ne vien susitikimų metu, su Lenkijos, Turkijos ir Jungtinės Karalystės pedagogais.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė Rima Grėbliūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12