Get Adobe Flash player

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė antrą kartą Lizdeikos gimnazijoje prasidėjo Knygos ir Šviesos švente. Gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė įžiebė simbolinę ugnį linkėdama, kad knygų skaitymas taptų kasdieniu poreikiu ir nušviestų kiekvieno kasdienybę, padėtų pažinti ne tik savo, bet ir kitų šalių kultūrą.

sbibl_1 sbibl_2 sbibl_3 sbibl_4 sbibl_5 sbibl_6

Pirmąją pamoką pirmokams ir 2A kl. mokiniams vedė Rita Šimuvienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė, ir Daiva Gaivelienė, vyresnioji bibliotekininkė. 2A klasės mokinės Rosita Jasaitytė ir Ineta Slavinskaitė pasakojo apie Suomiją, nes šiemet ši šalis švenčia 100-ąsias nepriklausomybės metines. Merginos parengė pristatymą apie Suomiją, pateikė įdomių faktų apie šios šalies tradicijas, žmonių pomėgius, literatūrą. Šių metų bibliotekų savaitės tema – Šiaurės salos, nes tai populiarus motyvas Šiaurės šalių dailėje, folklore, literatūroje. Antrokai, kaip kiti vaikai bei suaugusieji nuo pat Grenlandijos iki Baltarusijos, lapkričio 13 d. skaitė suomių rašytojos Marios Turtschaninoff knygos „Maresė“ ištrauką, kurioje pasakojama apie uždarą moterų pasaulį Meno saloje. Paklausę skaitytos ištraukos, mokiniai dalyvavo viktorinoje, atsakinėjo į klausimus ir buvo apdovanoti knygų skirtukais. Refleksijos metu 2A klasės mokiniai prisiminė edukacinę kelionę į Stokholmą, dalinosi savo įspūdžiais apie knygas ir Šiaurės šalis.

Gimnazistų šią savaitę laukia dar ne vienas renginys, skirtas Šiaurės šalių bibliotekų savaitei. Norisi, kad tai taptų ir mūsų gimnazijos tradicija, nes šis renginys Šiaurės šalyse vyksta jau 21-ą kartą.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien94
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę94
mod_vvisit_counterŠį mėnesį94