Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos bibliotekoje lapkričio 17 dieną buvo atidaryta pirmoji 4B kl. mokinės Romenos Daukšaitės tapybos darbų paroda „Spalvų pakerėta“.

img_2969 img_5648 img_5685 img_5700 img_5701 img_5730 img_5734

Mintis surengti gimnazistės darbų parodą kilo bibliotekininkei Valiai Kondratenko, kai vieno pokalbio metu sužinojo, kad Romena ne tik gražiai dainuoja (ji dalyvavo 2016 m. kūrybos vakare), bet yra baigusi ir dailės mokyklą, labai mėgsta piešti, o savo laisvalaikio neįsivaizduoja be tapybos. Bibliotekininkė, sveikindama Romeną parodos atidarymo proga priminė vieno žymiausių ispanų dailininkų Pablo Picasso žodžius, kad „tapymas – tai dar vienas būdas vesti dienoraštį“.

Nemažam susirinkusiųjų į parodos atidarymą būreliui Romena Daukšaitė pristatė save ir savo darbus. Mergina teigė, kad menas ją išlaisvina, padeda galvoti kitaip. Piešti ji mėgo nuo vaikystės, bet pradėjusi lankyti dailės mokyklą atrado tapybą ir pradėjo ja giliau domėtis. Tapyti skatino tapybos mokytojai, kurie visada padrąsindavo ir nebijodavo kritikuoti. Nors kritiką išklausyti yra labai sunku, bet mergina mano, kad tai padeda tobulėti. Romena sakė, kad visi tapybos darbai turi savo istorijas. Pavyzdžiui, paveikslas „Medaus pieva“ – tai darbas, kuris primena mylimą pusseserę, nes tapytas pagal jos darytą nuotrauką. „Ramunių pieva“ – pats pirmasis darbas aliejiniais dažais, neturėdama baltos spalvos, naudojo net statybinius dažus. „Nesvyžiaus pilis“ – tai paveikslas, parsivežtas iš plenero, vykusio Baltarusijoje. Jame vaizduojama nuostabaus grožio Nesvyžiaus pilis, kuri priklausė Radvilų giminei. Tapybos darbe „Dviese“ – įamžinta nuostabi akimirka su draugu. Meilė gamtai paskatino nutapyti „Autoportretą“ – šiame darbe jaunoji dailininkė save vaizduoja kaip gėlių mergaitę miške. Romena parodoje pristatė 10 darbų, kurie traukė žvilgsnius savo šiltumu ir meniškumu.

Lizdeikos gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė pasveikino darbų autorę, pasidžiaugė jos gebėjimais sakydama, kad kada nors ne vienas žmogus norės įsigyti paveikslą su autorės autografu, palinkėjo kūrybinio įkvėpimo, o būsimiems paveikslų eskizams piešti padovanojo lizdeikietiškų pieštukų.

Prie 4B kl. mokinės Romenos Daukšaitės sveikintojų prisijungė ne tik mokytojai, draugai, bendraklasiai, bet ir artimiausi šeimos nariai. Belieka tik palinkėti sėkmės jaunajai tapytojai ir pasidžiaugti jos darbais. Kaip teigė rusų mokslininkas Alexander Engelhardt, „Gebėjimas kurti – tai didžiausia dovana, kuria gamta apdovanojo žmogų be galo ilgoje evoliucijoje“.

Rita Šimkuvienė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4