Get Adobe Flash player

Minint Tarptautinę savanorių dieną, gimnazijoje svečiavosi Neringa Kurapkaitienė – savanorė Gvatemaloje, M. Riomerio universiteto lektorė, knygų „Būk savanoris – keisk pasaulį“, „Darbo su savanoriais pagrindai“ autorė.

dsc_0015 dsc_0104 dsc_0113

Viešnia mokiniams kalbėjo apie savanoriško darbo esmę: padėti sau, padedant kitam. Anot lektorės, savanoriška veikla yra, kai žmonės perlipa savo „negaliu“ eidami padėti kitiems. Kalbant apie bendruomeniškumą, savanorystė yra bendruomenės kūrimo pagrindas. Savanoriškai veikdamas žmogus pamato, kad ir kitiems yra taip pat kaip ir jam, kad ir kiti jaučiasi nesaugiai, kad ir kitiems nedrąsu atsiskleisti. Savanorystė tarsi ugdymosi metodas, natūralus savęs realizavimo būdas. Jauni žmonės savanoriaudami bręsta, tampa atsakingi, mokosi būti savarankiški. Lektorė kalbėjo apie tai, kad būti savanoriais galima visur: socialinėje, kultūrinėje, meninėje bei sporto srityse, pelno nesiekiančiose organizacijose.

Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus vedėja Rita Vaigauskienė pakvietė mokinius įsijungti į savanorystės veiklą mieste. Ji kvietė pagelbėti Trečiojo amžiaus universiteto studentams. Mokiniai galėtų padėti senjorams gilinti užsienio kalbų žinias bei lavinti kompiuterinio raštingumo įgūdžius. Taip pat 2018 metais Radviliškio mieste bus organizuojamas Europos žmonių festivalis. Šios šventės metu reikalinga savanoriška pagalba, todėl mokiniai pakviesti prisijungti prie savanoriškos veiklos.

Paskaita gimnazistams suteikė erdvės pamąstymui apie savanorystės prasmę, jos naudą bendruomenei bei savęs realizavimo galimybes.

G. Abromikienė, lietuvių kalbos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien34
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę34
mod_vvisit_counterŠį mėnesį34