Get Adobe Flash player

Gruodžio mėnesio viduryje Lizdeikos gimnazijoje pradėjo veikti dvi mokinių mokomosios bendrovės: „#PASIKRAUK!“ ir „ARBATŽOLYNAS“.

img_56741 img_56881

Įkurdami MMB mokiniai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria įmonę, sukaupia pradinį kapitalą, planuoja, kuria savo paslaugą arba produktą bei jį parduoda, vykdo rinkodarą ir uždaro įmonę. MMB veikla paprastai trunka nuo kelių mėnesių iki vienerių mokslo metų. Įregistravus Junior Achievement mokomoji bendrovė veikia pagal akcinės bendrovės modelį.

Lizdeikos gimnazijos 1A ir 1D klasių verslūs mokiniai apsvarstę keletą idėjų, apsisprendė įkurti bendrovę „#PASIKRAUK!“ ir prekiauti kanceliarinėmis prekėmis mokykloje. Pasak pirmokų, visuomet būna situacijų, kuomet neatsinešame sąsiuvinio, išrašomas rašiklis ar prireikia lapo dailės pamokoms. Jau pirmą bendrovės veiklos dieną gimnazistai įsitikino, kad pasirinko tinkamą idėją, nes mokytojai ir mokiniai pateikė įvairiausių pasiūlymų, kokių prekių ir paslaugų jie dar norėtų. Bendrovės nariai džiaugiasi gautais pasiūlymais ir stengiasi į juos atsižvelgti planuodami tolesnę savo veiklą.

Lizdeikos gimnazijos 2AV ir 2BV klasių verslūs mokiniai apsisprendė įkurti bendrovę „ARBATŽOLYNAS“. Pasak antrokų, žmonės arbata mėgaujasi kiekvieną dieną, o ypač prieš šventes ji gali būti ir puiki dovana. Gimnazistai patys kūrė įvairius arbatos skonius, logotipą, fasavo arbatas. Savo prekės sėkminga paklausa bendrovės nariai jau įsitikino prekiaudami Kalėdinėje mugėje.

Abi mokinių mokomosios bendrovės tikisi sėkmės, jie sulaukė Lizdeikos gimnazijos direktorės Inos Bajarauskaitės ir visos bendruomenės palaikymo. MMB veikla Europos Komisijos pripažinta kaip „geriausia verslumo ugdymo praktika“.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos ekonomikos mokytoja

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4