Get Adobe Flash player

Pagal LR Seimo priimtus Labdaros ir paramos įstatymus kiekvienas Lietuvos gyventojas gali reikalauti, kad jo sumokėta metų pajamų mokesčio dalis (iki 2%) būtų pervesta pasirinktai įmonei ar organizacijai.

Dažnai gyventojai klysta manydami, kad paremti organizaciją iki 2 % sumokėto GPM (Gyventojų pajamų mokesčio) gali tik dirbę pagal darbo sutartis. Iš tikrųjų pasinaudoti šia teise gali dirbę pagal darbo sutartis, gavę verslo pajamų iš kūrybos (autorinės sutartys, honorarai), iš sporto ar atlikėjų veiklos, iš individualios veiklos, gavę turto pajamų iš patalpų nuomos, iš automobilių nuomos, dividendų ir kt.

Įstatymas numato teisę Lietuvos gyventojui iki 2 % mokėtino GPM pervesti vienam ar keliems paramos gavėjams (paskirstydamas, pvz., 1 % - vienam, 1 % - kitam paramos gavėjui).

Bet kuriuo atveju pildoma tik viena forma FR0512, į kurią galima įrašyti 2 paramos gavėjus. Jei norite paremti daugiau organizacijų, reikia naudoti kitą papildomą lapą FR0512P. Jei užpildysite dvi (arba daugiau) formas FR0512, parama bus pervesta tik pagal vieną prašymą, kitas prašymas nebus įvykdytas, o pinigai liks biudžete.

Taip pat, nutarus paremti kelias organizacijas, reikėtų įvertinti, kad mažesnė kaip 10 Lt suma paramos gavėjui nepervedama. (pvz., darbuotojo, 2009 m. gavusio minimalų atlyginimą, 2 % nuo išskaičiuoto GPM sudarys ne daugiau kaip 18,61 Lt, todėl jis gali paremti tik vieną organizaciją).

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6