Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos mokytojai mokinių žiemos atostogų metu nutarė pasisemti naujų idėjų ugdymo procesui praturtinti. Pedagogai aplankė Lietuvos banko Pinigų muziejų Vilniuje, pasikartojo pinigų raidos istoriją nuo primityviausių formų – grūdų, gintaro, kailių – iki šiuolaikinių pinigų, apžiūrėjo įvairiose valstybėse naudojamus banknotus ir monetas. Mokytojai pamatė ir didžiausią pasaulyje piramidę iš monetų, kurią sugalvojo ir įgyvendino fizikos studentai Vytautas Jakštas ir Domas Jokubauskis. Turtingos savo eksponatais ekspozicijos, profesionalus ekskursijų vadovas, interaktyvios, įtraukiančios užduotys, ekskursijos pabaigoje egzaminas, priverčiantis prisiminti ir įsidėmėti išgirstus faktus, padarė mokytojams didelį įspūdį. Daugelis pasižadėjo dar ne kartą apsilankyti muziejuje, atsivežti kartu ir savo mokinius.

2442044_0 2442044_1 2442044_2 2442044_3

Pasivaikščioję po šventiškai pasipuošusį Vilnių, vakare mokytojai skubėjo į Vilniaus Mažąjį teatrą žiūrėti Gabrielės Tuminaitės spektaklį „Fantazijus“. Spektaklis skirtas jaunam (nebūtinai amžiumi, svarbiau – dvasia) žmogui. Fantazijus – bastūnas, kuris nenori priklausyti „normai“, kuris visada bus „kitoks“. Fantazijus – juokdarys, iš kurio minčių galima ne tik juoktis, bet ir kurios priverčia susimąstyti, analizuoti, palyginti.

Mokytojo profesija reikalauja nuolatinio domėjimosi, naujų žinių, formų ieškojimo. Mokinių atostogų metu mokytojai gali organizuotai aplankyti muziejus, parodas, renginius, ieškoti naujų idėjų paįvairinti savo pamokas. Mokinį sudominti gali tik nuolat besimokantis, viskuo besidomintis mokytojas.

Inga Veberienė, Lizdeikos gimnazijos pavaduotoja ugdymui

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6