Get Adobe Flash player

Net ir suskaitmenintos kultūros vertybės dažnai lieka nepasiekiamos plačiai meno vartotojų auditorijai. Tokiems skaitmeniniams objektams dažnai trūksta interaktyvumo, o suskaitmenintų muziejų lankytojams priežasties domėtis eksponatais.

Projektu „SkaitMENINIS muziejus“ lankytojai kviečiami „patirti eksponatus“. Eksponatai čia pateikiami naudojant papildytos realybės (augmented reality) techniką, kurią visame pasaulyje išpopuliarino žaidimas „Pokemon go“ ir Snapchat socialinis tinklas. Tik vietoje to, kad pasipuoštų žaismingomis gyvūno ausytėmis, Lietuvos muziejiniai ir kultūros eksponatai čia atgyja ir ima sąveikauti su žiūrovais. Tam, kad atgaivintumėte statišką plakatą, Jums į telefoną reikės parsisiųsti nemokamą mobilią programėlę. Tada nukreipti telefono kamerą į norimą objektą ir pamatysite, kaip pavyzdžiui, iš plakato išskris Dariaus ir Girėno lėktuvas Lituanica, ar kaip į tuščią plakatą įžengia velnias ir ten padeda Puntuko akmenį. Realus pasaulis susimaišys su virtualiu ir Jums, naudojantis telefonu bus leista pažaisti su tikrove.

Kad „skaitMENINIAME muziejuje“ lankytis būtų dar maloniau, dalyviai bus užrakinami patalpoje. Ir raktą ras tik tuomet, kai nuskenavę ir atgaivinę visus objektus išspręs pabėgimo iš muziejaus mįslę. Skaitmeninis papildytos realybės muziejus bus paverstas į pabėgimo kambario žaidimą.

Norintys apsilankyti „SkaitMENINIAME muziejuje“ dalyviai turi turėti bent vieną išmanųjį telefoną, į kurį iš Google Play parduotuvės reikės parsisiųsti nemokamą programėlę. Tą padaryti galima atėjus į muziejų arba dabar, Google Play paieškos laukelyje suvedus Skaitmeninis muziejus.  

Skaitmeninis muziejus pradeda veikti nuo sausio 15 d. 101 kab.

Skaitmeninio muziejaus vadovė – 4C kl. mokinė Eglė Dzimidaitė

Informaciją teikia – IT mokytoja Jolanta Kvedarienė.  

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3