Get Adobe Flash player

Mokyklų tobulėjimas sparčios technologijų kaitos ir informacijos gausos amžiuje yra neišvengiamas dalykas. Siekdamos užtikrinti mokyklos sėkmę – kiekvieno mokinio pažangą ir gerus pasiekimus – pasaulio švietimo sistemos ne tik tobulina mokykloje vykstančius procesus, bet ir ieško galimybių pasimokyti iš kitų šalių patirties.

Projektas „Tikras matematikos pokalbis“ jau įsibėgėjo, o matematikos mokytojos dalyvavo antrame susitikime, kuris buvo skirtas mokytojų matematikos dalyko dėstymo metodikų ir būdų tobulinimui.

Europos Komisijos Erasmus+ programa finansuoja projektą, kuriame Radviliškio Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytojos kuria naujas matematikos dėstymo metodikas ir siekia geresnių matematikos mokymosi rezultatų. Lapkričio 28–gruodžio 2 dienomis vyko mokymai Bredforde, Jungtinėje Karalystėje. Keturios Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytojos kartu su Olandijos, Italijos, Turkijos ir Lenkijos matematikos mokytojomis stebėjo kolegių pamokas Buteršo verslo ir įmonių kolegijoje. Mokymai vyksta anglų kalba. Mes vežėmės atliktus namų darbus: filmuotas matematikos pamokas, mokinių apklausą „Ką aš galvoju apie Matematiką“. Ši apklausa padėjo išsiaiškinti sunkiausius matematikos mokymo(si) dalykus, o tada ieškoti būdų, kaip tuos sudėtingus dalykus pateikti aiškiau ir veiksmingiau. Bredforde, Buteršo verslo ir įmonių kolegijoje aptarėme stebėtas Bredfordo mokytojų pamokas, savo ir užsienio kolegų video medžiagą. Mokėmės vieni iš kitų naujų darbo metodų, dirbdami grupėmis diskutavome apie konkrečių temų dėstymo panašumus ir skirtumus.

Šis projektas – naudingas mūsų profesinei veiklai, nes tampame atviresni pokyčiams ir inovacijoms. Projektas vyks dvejus metus, kitas jo etapas – Lietuvoje, vasario mėnesį Lizdeikos gimnazijoje. Ruošiamės ir mąstome, kaip įgyvendinti projekto idėjas ir mokytojų iniciatyvas, kaip pritaikyti išmoktus mokymo metodus. Erasmus+ suteikė puikią galimybę kelti kvalifikaciją, keliauti ir pažinti kitų šalių kultūrą bei tradicijas, tobulinti užsienio kalbos įgūdžius.

Jurgita Caporkienė, Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12