Get Adobe Flash player

Saulėti ir šilti, vasaros pradžiai nebūdingi orai yra sunkus išbandymas mokiniams sėdėti pamokose ir atlikti užduotis. Džiugu, kad rašomi ir laimimi projektai, suteikiantys galimybes mokytojams pamokas organizuoti kitose edukacinėse aplinkose.

Tokia galimybe pasinaudojo ir lizdeikiečiai, birželio 12 d. išvykę į Vilniaus Gedimino technikos universiteto mechanikos fakultetą. Gimnazistai dalyvavo edukacinėje programoje „Šiuolaikinė biomechanika“, taip pat turėjo puikią galimybę susipažinti su studijomis šiame universitete. Fizika – „kietas riešutėlis“ daugeliui mokinių, tad šioje edukacinėje programoje dalyvavo tie, kurie yra pasirinkę daugiau fizikos pamokų ar galvoja apie tolimesnes studijas, kuriose fizikai skiriama daug dėmesio. 1–3 klasių mokiniai su fizikos mokytoja Jurgita Caporkiene ir istorijos mokytoja Vaida Jankūniene apsilankė mechatronikos ir robotikos, biomechanikos ir spaudos inžinerijos studijų programų užsiėmimuose.

Mechatronikos ir robotikos užsiėmime drąsiausi mokiniai galėjo patys išbandyti robotų panaudojimą įvairiose veiklose. Užprogramuotas robotas gali atlikti daug veiksmų, pavyzdžiui, piešti.

Biomechanikos užsiėmimuose buvo pristatyta, kaip galima taikant kompiuterinio projektavimo ir 3D spaudos technologijas kurti ir projektuoti pagalbos priemones – medicinos, reabilitacinę, ortopedinę – neįgaliesiems.

Spaudos inžinerijos paskaitoje mokiniai sužinojo, kad tai labai perspektyvi specialybė, kuri šiandien turi labai daug bendro su dizainu, leidyba, reklamos verslu, komunikacija. Padovanoti lankstinukai patvirtino popieriaus, dažų ir spausdinimo aukštą kokybę.

Pamokų ciklą apibendrino apsilankymas techninės kūrybos ir inovacijų centre. Centro vedėjas Algimantas Rotmanas mokiniams pristatė galimas alternatyvias energijos rūšis. Saulės, vėjo ir vandens energijos panaudojimas turi, anot vedėjo Algimanto, nukonkuruoti šiandieninį naftos produktų monopolį. Jis akcentavo mokiniams gamtos mokslų svarbą, todėl ragino mokytis fizikos, biologijos, chemijos paslapčių. Tik pažindami gamtą, žinodami didžiulius jos energijos klodus, pasitelkę mokslą ir žinias, galėsime susitarti su gamta ir pasinaudoti jos neišnaudotais resursais. Saulės ir vėjo pagaminamą energiją naudoja ir mechanikos fakultetas. Ant stogo esantys įrenginiai pagamina labai mažą energijos kiekį, tačiau tai ateities perspektyvos.

Linkėdami gerų vasaros atostogų ir atsisveikindami su užsiėmimų vadovais sakėme iki pasimatymo rudenį mūsų gimnazijos tradiciniame renginyje „Tyrėjo diena“, į kurį dėstytojai pažadėjo atvykti.

Vaida Jankūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11