Get Adobe Flash player

„Erasmus+“ programos remiamus kursus kasmet organizuoja „English Matters“, turinti daugiau nei dvidešimties metų patirtį rengiant mokymo programas ir įvairius kursus mokytojams. Projekto dalyviams – mokyklų vadovams, mokytojams ir kitiems mokyklos darbuotojams – sudaromos sąlygos profesiniam tobulėjimui. Kursuose siūlomos įvairios anglų kalbos pamokos, seminarai, vizitai į istorines ir archeologines vietas Europoje yra skirti padėti A2–B1 anglų kalbos lygį turintiems mokytojams ugdyti komunikacinę kompetenciją anglų kalba bei tobulinti savo įgūdžius (gerinti žodyną, tarimą), kad būtų galima mokytis/mokyti anglų kalba bei dalyvauti tolesnėse tarptautinėse veiklose.

20119_8 20119_9 20119_10 20119_11 20119_12 20119_13

Lizdeikos gimnazijos direktorės pavaduotojos Skirmantės Petraitienės iniciatyva ,,Erasmus+“ programoje dalyvauja 18 mokytojų. Pirmajame mobilumo projekto etape, kuris vyko liepos 30 d.–rugpjūčio 10 d. Škotijos sostinėje Edinburge, kartu su mokytojais iš Lenkijos, Vengrijos, Čekijos, Italijos, Ispanijos, Kroatijos ir Slovėnijos dalyvavo trys Lizdeikos gimnazijos atstovai: direktoriaus pavaduotoja Ž. Onaitienė, matematikos mokytoja J. Caporkienė ir informacinių technologijų mokytojas A. Kavaliauskas. Tokia projektinė veikla suteikia galimybę tobulinti užsienio kalbos įgūdžius bendraujant ir bendradarbiaujant su anglų kalbos mokytojais bei kolegomis iš kitų šalių, ugdytis mokymo mokytis bei kritinio mąstymo kompetencijas. Visos anglų kalbos pamokos buvo derinamos su kultūrine veikla, taikomi aktyvūs mokymo metodai, skatinantys kalbėti, bendrauti. Mokytojų parinkti metodai ir sukurtos situacijos privertė kalbėti ir pačius nedrąsiausius. Iš pradžių buvo sunku kalbėti (ypač dėl akcento), tačiau po kelių tarties lavinimo pamokų kalbos barjeras sėkmingai įveiktas. Diskusijų metų aptartos skirtingų šalių švietimo sistemos, pristatytas Škotijos kultūros paveldas ir tradicijos. Tobulinant kasdieninio bendravimo įgūdžius anglų kalba, pasidalinta pedagogine patirtimi su kitų šalių mokytojais, įsisavinti nauji aktyvaus mokymo metodai. Džiugu, kad lizdeikiečiai gerai įvertinti už aktyvų dalyvavimą ir bendravimą, motyvaciją ir punktualumą.

Intensyvūs anglų kalbos kursai dirbant akademinėje aplinkoje ir grupėse, ir porose buvo derinami su kultūrine programa. Visi renginiai ir lankytini objektai įtraukti į mokymo programą. Projekto dalyviai pagal iš anksto parengtas užduotis turėjo surinkti informaciją ir aplankyti Edinburgo pilį, Holyrood parką, Škotijos parlamentą, Karališkąjį botanikos sodą, Nacionalinį Škotijos muziejų, Cramond salą, Nesės ežerą, dalyvauti Edinburgo festivalio renginiuose. Kiekvienas rytas prasidėdavo vakarykštės dienos kultūrinės veiklos aptarimu ir į(si)vertinimu.

Mokymuose pagilintos anglų kalbos žinios, patobulinti esminiai socialiniai įgūdžiai: sprendimų priėmimas, kūrybiškas ir kritinis mąstymas, efektyvus bendravimas, savęs pažinimas, streso įveikimas, įgyta vertingos patirties, kurią galima pritaikyti pamokose. Tokie projektai skatina mokytis, dar daugiau sužinoti, pozityviai bendrauti ir bendradarbiauti, dalintis įgyta patirtimi su kitais.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12