Get Adobe Flash player

Lizdeikiečiai gimnazistai (daugiausiai energingieji pirmokai), kaip kasmet sutelkti šokių mokytojos Almos Krivickienės, dalyvavo akcijoje „Visa Lietuva šoka“. Šiemet tai Radviliškio miesto kultūros centro renginys, skirtas Baltų vienybės dienai ir Europos darnaus judrumo savaitei paminėti.

Mokytoja džiaugiasi, kad jos ugdytiniai susirinko puikios nuotaikos, noriai šoko. Pirma prie Kultūros centro „pasitreniravo“, padedant Radviliškio kultūros centro folklorinio ansamblio „Aidija“ vadovui Donatui Stakvilevičiui, kuris ir grojo, ir mokė taisyklingų liaudies šokių žingsnelių. Vėliau trypė miesto parke su minėto ansamblio nariais bei šokių kolektyvo „Patrepsėlis“ šokėjais. Jau puikiai išmokti „Grečinikės“, „Oiros“, „Broniaus polkos“, „Sukčiaus“, „Gransvero“ ir kitų šokių žingsneliai bei figūros.

Svarbu, kad lietuvių liaudies šokius galim šokti ir nemokėdami – užtenka pažiūrėti į mokančius ir stengtis tą patį judesį pakartoti. Šokdami maloniai bendraujame poroje, su visais šokančiaisiais; susipažįstame su naujais žmonėmis. Lizdeikos gimnazijos choreografė sakė, jog tokių vakaronių metu daugelis jaunuolių pamilsta liaudies šokį; perduodamos iš kartos į kartą, išlaikomos tradicijos.

Visi dalyvavę gimnazistai baisiausiai nuvargo, apsipylė prakaitu, tačiau norėjo dar ilgiau šokti. Labiausiai ūpą kėlė, šokti norėjosi, kaip sakė A. Krivickienė, nes grojo tikri muzikantai – gyva muzika – ne įrašų iš magnetofono klausėsi, kaip būna per choreografijos pamokas gimnazijoje. „Aidijos“ ansamblio griežikai smagiai grojo. Gaila, kad į renginį radviliškiečių nedaug susirinko ir tie patys tik žiūrėjo į šokančiuosius…

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytoja Alvydė Panova

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien14
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę14
mod_vvisit_counterŠį mėnesį14