Get Adobe Flash player

Rudens mokinių atostogų metu Lizdeikos gimnazijos mokytojai tęsė vasarą pradėto įgyvendinti projekto „Erasmus+“ veiklas. Į Florenciją vykome dviese (Nida Urbonavičienė, lietuvių k. ir literatūros mokytoja, ir Jolanta Kvedarienė, IT mokytoja), turėdamos tikslą – mokytis kartu su Latvijos, Švedijos, Vengrijos, Portugalijos mokytojais. Mokymai buvo organizuoti taip, kad visos veiklos orientuotos į mokinius, į aktyvias mokymosi ir mokymo veiklas. Išvykdamos į mokymus turėjome parengti pristatymus apie savo, gimnazijos veiklas ir savo šalį. Džiaugiamės, kad šie pristatymai sudomino mūsų kolegas bei mokymų vadovę Ilarija Barbieri (Italija).

13211_8 13211_9 13211_10 13211_11 13211_12 13211_13

Mokymų metu daug kalbėta apie tai, kaip visą ugdymo procesą priartinti prie šių dienų aktualijų, mokymą pateikiant per tyrimus, potyrius, atradimus, kiekvieną kartą tobulinant atitinkamas kompetencijas. Neaplenkti patyčių klausimai, įsivertinimo, įtraukimo į mokymąsi procesai. Smagu buvo išgirsti, pasidalinti ir aptarti metodus, kuriuos naudojame savo pamokose, išskirti savo stipriąsias ir tobulintinas puses, patarti ir gauti rekomendacijų, kaip konkrečiose situacijose tobulinti veiklą. Pasidalijome ir turimomis mokymo išteklių bazėmis, kurias naudojame pamokose, neformaliojo ugdymo veiklose. Diskusijų metu kalbėjome ne tik apie mokinių, bet ir savo kūrybiškumo, kompetencijų tobulinimo, bendravimo ir bendradarbiavimo galimybes.

Visa kelionė neapsiribojo vien darbu auditorijoje. Turėjome galimybę dalyvauti 3 ekskursinėse programose, apsilankyti viename iš didžiausių pasaulio šedevrų – Florencijoje, jos istoriniame miesto centre, kuris yra UNESCO paveldo vieta. Laisvalaikiu aplankėme interaktyvų muziejų, kuriame daugiau kaip 50 mechanizmų modelių, kuriuos sukūrė Leonardo da Vinči, bei Akademijos galeriją, kurioje eksponuojamas žymiausias Mikelandželo eksponatas – „Dovydo“ skulptūra. Keliavome po Toskanos sritį, joje įsikūrusius viduramžių miestus bei aplankėme Romą ir Vatikaną.

Visa mokymų savaitė buvo kupina žinių, įspūdžių, tobulinimosi galimybių, pažinčių, patirčių, bendravimo. Labai džiaugiamės, kad turėjome galimybę dalyvauti ir tobulintis kurse, skirtame mokytojams, kurie nori sužinoti daugiau apie tai, kaip efektyviai dirbti šiuolaikinėje mokykloje, skatina aktyvų mokinių dalyvavimą ir mokymąsi naudojant naujausias technologijas.

Jolanta Kvedarienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2