Get Adobe Flash player

Gruodžio 5 dieną grupelė Lizdeikos gimnazijos mokinių chemijos mokytojų metodininkių Nijolės Buračienės ir Daivos Krištopaitės-Larinos iniciatyva vyko į turistinę-kultūrinę-pažintinę kelionę į Aleksandro Stulginskio universitetą Kaune.

12111_112111_212111_312111_412111_512111_6101_5149101_5153101_5156

Mokiniai dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose, turėjo galimybę iš arčiau pažinti chemijos mokslą. Ekskursija prasidėjo ASU pristatymu, kuriame plačiau sužinojome apie šį universitetą. Vėliau dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes, dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose ir demonstracinėse paskaitose. Vienas iš praktinių užsiėmimų buvo „Augalinės ląstelės nuotykiai mėgintuvėlyje!“, praktinio užsiėmimo metu susipažinome su izoliuotų augalinių ląstelių pagrindiniais auginimo principais. Kito praktinio užsiėmimo metu turėjome galimybę apsilankyti moderniose universiteto laboratorijose, pamatyti ir daugiau sužinoti apie įvairius prietaisus, naudojamus įvairiems cheminiams tyrimams. Taip pat mokiniai atliko laboratorinį darbą. Demonstracinėje paskaitoje „Slėpynės su mikroorganizmais“ pro mikroskopus stebėjome įvairius mikroorganizmus, sužinojome, kur jie slepiasi ir kaip juos atrasti. Baigiantis mūsų kelionei po universitetą išklausėme paskaitą „Kuo mes kvėpuojame“. Paskaitoje sužinojome, kodėl mums reikalingas oras ir išanalizavome, koks yra žmogaus veiklos poveikis oro kokybei.

Ši kelionė Lizdeikos gimnazijos mokytojams ir mokiniams buvo labai naudinga, produktyvi, išsami bei įsimintina. Galimybė dirbti su cheminiais prietaisais ir pabūti laboratorijoje suteikė neįkainojamą patirtį ir kitokį mokslo pažinimą. Galbūt mokiniai, pabuvę tokioje aplinkoje, susidomės šia sritimi ir susies savo ateitį su ja.

Mokytoja Nijolė Buračienė


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8