Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazija kartu su Belgijos, Suomijos, Ispanijos ir Italijos mokyklomis vykdo Erasmus+ strateginių partnerysčių STEAM projektą, kurio pagrindiniai uždaviniai yra kompetencijų, reikalingų XXI amžiuje, ugdymas, CLIL (integruotas dalyko ir užsienio kalbos mokymas) ir STEAM (gamtos, technologijų, inžinerijos mokslų, dailės ir matematikos integruotas mokymas).

l.indilienes pamoka musu komanda su belgu mokiniais pamoka susitiko visu mokyklu vadovai technopolis technopolis_1 technopolis_2

Vasario mėnesį įvyko pirmasis projekto susitikimas Belgijoje, Diksmuide mieste, Sint-Aloysiuscolledge. Mokykla bendradarbiauja su Microsoft, naudoja šio gamintojo pažangias technologijas ugdymo procese, turi mokytojų konsultantų. Mokiniai turi galimybę matematiką, istoriją ir kitus dalykus mokytis anglų kalba.

Projekto savaitė buvo gausi įvairių edukacinių renginių ir užsiėmimų. Mokytojai dalyvavo paskaitoje apie ugdymo XXI amžiuje modeliavimą, organizavo diskusiją apie pagalbą mokiniams mokykloje, patirtį sprendžiant žalingų įpročių, mokyklos nelankymo problemas. Mokiniai visą savaitę dalyvavo pamokose. Atviras pamokas vedė ir visų šalių pedagogai. Ispanijos mokytojai supažindino mokinius su Scratch programavimo kalba, jos pritaikymo galimybėmis. Belgijos mokytojai organizavo eksperimentines pamokas „Pitagoro teorema. Praktinis pritaikymas“. Suomijos mokytojai mokinius įtraukė į savo pamoką „LoggerPro3”, o italai visą dėmesį skyrė „Aukso pjūviui“. Per kūrybinio rašymo pamokas, kurias vedė belgų mokytoja, visų šalių mokiniai kūrė istorijas, vėliau išrinko geriausias, jas tobulino ir viešai perskaitė tarptautinės britų mokyklos mokiniams Briuselyje.

Mūsų gimnazijai atstovavo matematikos mokytoja metodininkė Laimutė Indilienė, kuri mokiniams organizavo aktyvią veiklą „Matematinis bingo“. Visų šalių moksleiviai pamoką įvertino kaip motyvuojančią ir skatinančią dirbti bei pasirodyti geriausiai.

Nepakartojamą įspūdį mokiniams ir mokytojams paliko apsilankymas Technopolyje – įvairių mokslinių bandymų, eksperimentų, pavyzdžių, kuriuos kiekvienas gali praktiškai išbandyti, centre. Su pavydu galvojome, kad tokio centro mūsų vaikams labai reikia Lietuvoje.

Savaitė prabėgo labai greitai. Džiugino idėjos ir metodai, kuriais pasidalinome su kolegomis ir parsivešime į savo mokyklas, nuolatinis belgų šeimų dalyvavimas mokykloje vykstančiose veiklose, mokinių įsitraukimas. Noru išmokti degančios mokinių akys, ašaros atsisveikinant su draugais, mokytojų noras išbandyti kitų pavyzdžius, naujų tikslų išsikėlimas – tai geriausias projekto įvertinimas ir motyvacija dirbti toliau.

Inga Veberienė, projekto koordinatorė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7