Get Adobe Flash player

Kartu su pavasariu atėjusi Tarptautinė poezijos diena Lizdeikos gimnazijoje buvo pažymėta svarbiu akcentu. Į susitikimą su moksleiviais atvyko poetas, dramaturgas, žurnalistas Mindaugas Nastaravičius. Literatūros pamokoje trečiųjų klasių gimnazistai klausėsi spalvingo pasakojimo apie paaugliškas patirtis, apie tai, kas ugdo jauną žmogų ir paskatina pasukti vienu ar kitu keliu. Mindaugas sakė, kad įdomiausias dalykas jam yra kalba. Juk kiekvieno pasaulis baigiasi ten, kur baigiasi jo kalba. Jei negaliu kažko įvardinti, vadinasi, to nėra ir mano pasaulyje. Bandydamas suprasti, „pačiupinėti“ tikrovę kūrėjas orui apibūdinti gali surasti ne du, o 50 žodžių. Įdomiai poetas kalbėjo ir apie knygų skaitymą. Žmogaus neturi slėgti mintis, jog jis neperskaitys visų pasaulio knygų. Reikia pasirinkti ir jaunam žmogui gali patarti mokytojai.

14410_1 14410_2 14410_3 14410_4

Moksleiviams poetas paskaitė ir savo kūrybos. Savo eilėraščius jis apibūdino kaip istorijas su pradžia ir pabaiga. Tai toks žanras, kuriame poezija susilieja su proza ir publicistika. Ir jo kūryba puikiai įvertinta: šiemet Vilniaus knygų mugėje trečioji Mindaugo Nastaravičiaus poezijos knyga „Bendratis“ buvo apdovanota Jurgos Ivanauskaitės premija, 2014 metais išleista poezijos knyga „Mo“ įvertinta Jaunojo jotvingio premija.

Gražina Pilypienė, gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien51
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę51
mod_vvisit_counterŠį mėnesį51