Get Adobe Flash player

Tradiciškai, kaip ir kasmet, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokiniai šventė Europos dieną organizuodami ir dalyvaudami įvairiuose renginiuose. Šiemet sukako 15 metų, kai Lietuva yra teisėta Europos Sąjungos narė. Tai puiki proga švęsti!

4 img_0379 7 8 9 013

Gegužės 2 dieną Europos dienai skirtų renginių ciklą pradėjo Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje viešėjęs KTU socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas Ainius Lašas. Pokalbiui apie Europą su svečiu susirinko gausus būrys gimnazistų. Lektorius kalbėjo apie „Brexit“, moralinių emocijų įtaką politiniams sprendimams. Moksleiviams šis susitikimas paliko didžiulį įspūdį, net pasibaigus paskaitai, jie turėjo dar daug klausimų lektoriui A. Lašui.

Gegužės 9 d. Lizdeikos gimnazijoje vyko „Europos egzaminas 2019“. Minint Europos dieną kasmet mokiniai yra kviečiami dalyvauti žinių apie Europos Sąjungą konkurse ir išbandyti savo jėgas atsakant į įvairius klausimus. Europos egzamine dalyvavo 53 gimnazistai, kurie pasitikrino savo žinias apie Europos Sąjungos istoriją, institucijas, kultūrą, geografiją, kalbas ir kt. 2A klasės mokinys Dovydas Paškauskas pateko į II Europos egzamino turą.

Tos pačios dienos popietę Radviliškio miesto aikštėje vyko renginys visuomenei, kurį organizavo Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir Lizdeikos gimnazija. Renginyje dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis, vicemeras Mindaugas Pauliukas, rajono partijų skyrių atstovai bei svečiai: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, Seimo narys Stasys Šedbaras, Darbo partijos pirmininkas, Europarlamentaras Viktoras Uspaskichas ir Darbo partijos narys, Europarlamentaras Valentinas Mazuronis. Politikai sveikino radviliškiečius su Europos diena, džiaugėsi surengta švente, kuri skirta Lietuvos Respublikos 15 metų narystei Europos Sąjungoje, teigė, kad europietiška Lietuva – tai ne tik gražėjančios miesto aikštės ir mūsų miesteliai, bet ir pasikeitęs mūsų mąstymas, linkėjo keliauti ir skleisti žinią apie Lietuvą Europoje.

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė ir jaunimo atstovas, Lietuvos moksleivių sąjungos Radviliškio skyriaus pirmininkas, Lizdeikos gimnazijos mokinys Povilas Laiševcevas. Jis pabrėžė, kad Europos Sąjunga skatina visų moksleivių pilietiškumą, sukuria didesnes galimybes jaunimui keliauti ir mokytis užsienyje, todėl Europos diena yra ypač svarbi jauniems, savo ateitį kuriantiems žmonėms.

Renginį vedė Lizdeikos gimnazijos mokiniai Vaiva Pakštaitė ir Gabrielius Verdingas. Svečius ir žiūrovus linksmino gimnazistų grupė „Ratai“ ir linijinių šokių kolektyvų pasirodymas. Renginio metu gyventojams buvo dalijami lankstinukai ir skrajutės apie Europos Sąjungą, Europos Parlamentą bei Lietuvos Respublikos kandidatus į Europos Parlamentą. Renginio dalyviai buvo kviečiami aktyviai dalyvauti artėjančiuose Europos Parlamento rinkimuose.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja Ana Savickienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5