Get Adobe Flash player

Jaunosios bendrovės – tai Lietuvos Junior Achievement programa, suteikianti I–IV klasių gimnazistams realią verslo patirtį dar mokyklos suole. Mokiniai, spręsdami vietos problemą, atliepdami rinkos poreikį arba tiesiog testuodami savo idėjas, kuria skirtingus verslus ir skleidžia verslumo dvasią. Ši programa nėra verslo simuliacija, tai realaus verslo kūrimo patirtis, supažindinanti, kaip verslas yra vystomas, valdomas bei leidžianti mokiniams patiems priimti svarbiausius su verslu susijusius sprendimus. Jaunosios bendrovės veikia akcinių bendrovių principu.

20191112_1 20191112_2

Prasidėjus mokslo metams Lizdeikos gimnazijoje startavo pirmieji žingsniai verslumo link. Gimnazistai ieškojo verslo idėjų, formavosi komandos, atsiskleidė mokinių gabumai. Verslūs 1E, 1D klasių mokiniai įkūrė jaunąją bendrovę „Mister b – day“. Atsiskleidus aštuonių komandos narių kūrybiniams, meniniams, kulinariniams gabumams natūraliai susidarė galimybė įgyvendinti verslo idėją – organizuoti sveikinimus ir šventes gimnazijoje. Verslūs 4AV, 4BV gimnazistai pasirinko aplinkosaugą skatinančią ir tvarumą akcentuojančią verslo idėją ir įkūrė jaunąją bendrovę „TavoRankose“. Įkurdami ketvirtą bendrovę šeši komandos nariai savo mūza įvardija norą tobulėti, kurti ir įgyti neįkainojamos patirties žengiant pirmuosius verslo kūrimo žingsnius.

Tyrimai rodo, kad net 78 proc. Lietuvos gyventojų norėtų kurti savo verslą, bet retas imasi šios rizikos, nes trūksta žinių, kaip tai daryti, trūksta įgūdžių ir drąsos. Dar mokyklos suole gimnazistai įgiję verslumo kompetencijų turės galimybę kurti ne tik verslus, bet imtis ir kitos asmeninės iniciatyvos. Lizdeikos gimnazijoje sudaromos sąlygos mokiniams nuolat tobulėti, ugdyti lyderystės ir verslumo įgūdžius.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos ekonomikos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10