Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijoje vieši Argentinos lietuvių bendruomenės „Nemunas“ jaunimas. Įgyvendinant projektą ,,Mes lietuviai tėvynėje ir kitur“ svečiai lankosi protėvių žemėje, mokosi lietuvių kalbos, domisi Lietuvos istorija.

image_1 image_2 image_3 image_4 image_5

Istorijos pamokose „Nemuno“ bendruomenės jaunimas turėjo galimybę susipažinti su gyvenimu tarpukario Lietuvoje ir sostine Kaunu, švietimo sistema, kultūra, sporto laimėjimais. Kalbėdami apie emigraciją į Argentiną ir kitas Pietų Amerikos šalis emigrantų vaikaičiai dalinosi protėvių prisiminimais apie išgyventus sunkumus pirmaisiais emigracijos metais. Prisiminti ir svarbiausi Lietuvos šimtmečio istoriją vainikuojantys momentai: Nepriklausomybės paskelbimas ir nepriklausomybės kovas, okupacija ir gyvenimas sovietmečiu, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdis ir Nepriklausomybės atkūrimas. Ketvirtos kartos Argentinos lietuviai domėjosi Baltijos kelio akcija, Lietuvos simboliais bei gyvenimu laisvoje ir nepriklausomoje valstybėje.

Muzika – dar vienas būdas atrasti Lietuvą. Skambant Kipro Mašanausko dainai „Kokia nuostabi, Lietuva, esi“ jaunimas rašydamas linkėjimus Lietuvai grožėjosi albumo „Neregėta Lietuva“ vaizdais. „Mano gimtine, esi mėlynas Nemuno vingis. Labai gera būti Lietuvoje, mūsų protėvių žemėje, laisvoje ir nepriklausomoje šalyje, į kurią mūsų proseneliai negalėjo grįžti,“ – rašė Malena, ketvirtos kartos Argentinos lietuvė.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien17
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę17
mod_vvisit_counterŠį mėnesį17