Get Adobe Flash player

Kiek Lietuvoje šiandien gyvena gyventojų? Kiek 2019 metais Lietuvoje gimė kūdikių? Kokios paskirties įmonių daugiausia veikia Radviliškyje? Kiek švietimo įstaigų yra Radviliškio rajone? Tai tik keli klausimai, kuriais savo prisistatymą pradėjo Lietuvos Statistikos Departamento komanda, sausio 17 d. atvykusi į Lizdeikos gimnaziją, į susitikimą su trečiokais gimnazistais.

20200121_1 20200121_2 20200121_3 20200121_4 20200121_5

Svečiai mokiniams papasakojo apie statistinių duomenų rinkimo, jų pateikimo subtilybes. Šiandien statistikos specialistai kalba faktų ir skaičių kalba, stengdamiesi juos pateikti kuo patraukliau ir įdomiau. Gimnazistai susipažino su oficialiąja statistika, pasimokė, kaip galima naudotis Lietuvos ir Eurostato duomenų bazėmis, diskutavo, kokie skaičiai geriausiai atspindi piliečių, valstybės, Europos gyvenimą. Taip pat mokiniai daug naujo sužinojo ne tik apie Lietuvos, bet ir Radviliškio rajono gyventojų, įmonių, mokinių, švietimo įstaigų kaitą per 10–15 metų.

Lietuva nuo 2004 metų yra Europos Sąjungos narė. Visus Europos Sąjungos, euro zonos, ekonomikos statistinius rodiklius skelbia Eurostatas – Europos Sąjungos statistikos tarnyba. Eurostato parengta statistinė informacija yra susijusi su Europos Sąjunga, jos valstybėmis narėmis bei jų partneriais ir yra skelbiama medžiaga įvairiomis temomis ir rinkiniais. Lietuvos Statistikos departamento statistikos sklaidos ir komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistais Gytis Straševičius mokinius supažindino su Eurostato pateikiamais statistiniais rodikliais, internetine informacija ir pavyzdžiais įrodė, kad statistika gali būti ne tik naudinga, bet ir įdomi. Jis taip pat pakvietė mokinius dalyvauti Europos statistikos konkurse.

Susitikimą mokiniai apibendrino internetiniu žinių apie statistiką pasitikrinimu – žaidimu. Geriausiai į klausimus atsakę gimnazistai buvo apdovanoti svečių dovanomis.

Vaida Jankūnienė, istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16