Get Adobe Flash player

Mūsų gimnazijos 3C klasės gimnazistų komanda – Šarūnas Bernotavičius, Gintaras Krivickas, Karolina Kupreščenkaitė – su mokytojomis Vaida Jankūniene ir Gražina Pilypiene įsijungė į edukacinio projekto „Moterys, kūrusios ir kuriančios valstybę“, skirto balsavimo teisės moterims suteikimo šimtmečiui paminėti, veiklą. Buvo sutarta parengti filmuką apie Gabrielę Petkevičaitę-Bitę – vieną iš pirmųjų ir ryškiausių besikuriančios lietuviškos visuomenės veikėjų, publicistę, lietuviškų laikraščių bendradarbę, rašytoją, pedagogę, filantropę. Dar vasarą apsilankėme Puziniškyje, kur G. Petkevičaitės-Bitės gimtinėje yra įkurtas muziejus. Kitą kartą važiuodami kartu pasikvietėme ir visą klasę. Iš mūsų sukauptos medžiagos, minčių, pastebėjimų, įspūdingo, jautraus muziejininkės Irenos Lesvinčiūnienės pasakojimo ir gimė filmas MOTERYS, KŪRUSIOS LIETUVĄ: GABRIELĖ PETKEVIČAITĖ-BITĖ.

20200130_1 20200130_2 20200130_3

Sausio 24 dieną buvome pakviesti į baigiamąjį renginį Vilniuje, jis vyko Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Buvo įdomu susipažinti su kitais projekto darbais, pasidžiaugti moksleivių kūrybiškumu, sužinoti apie svarbias, ryškias Lietuvos moteris.

Visi projekto dalyviai buvo apdovanoti ne tik materialiomis dovanomis – iš Katedros aikštės leidomės į ekskursiją po Vilniaus kiemelius, išgirdome daug įdomių pasakojimų apie Vilniuje gyvenusias istorines asmenybes – moteris.

Gražina Pilypienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien19
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę19
mod_vvisit_counterŠį mėnesį19