Get Adobe Flash player

2012-01-16

Nėra nieko blogo, jei esi kitoks. Žodį ,kitoks“ gali suprasti, kaip tik nori. Sugalvok bent vieną priežastį, kodėl blogai būti ne tokiu pat. Ją lengva paneigti. Tikriausiai visi pabuvojome ar esame tokie „kaip visi“ statinėje, todėl pastariesiems norėčiau patarti – kuo greičiau kabarokitės iš jos. Veiksmų įgyvendinimas taip ,,kaip visi‘‘ neatneša pilnatvės jausmo, tai juk svarbiausia. Jaustis visapusiškai gerai yra kiekvieno iš mūsų, nors ir neįvardijamas, bet pasąmonėje slypintis, kirbantis troškimas. Taip pat ,,kaip visi“ statinė atneša bandos jausmą, kuris niekada neteikia naudos. Jei manai, jog jausiesi laimingas vykdydamas ir spręsdamas įvairias situacijas taip, kaip tai daro daugelis, tikrai klysti. Tuomet paaiškink, kam reikalingi skirtingo stiliaus rūbai, įvairus maistas ar keistai atrodantys namai – tai juk elementarus įrodymas, kad mes visi skirtingi. Būdamas „kaip visi“ statinėje, mano nuomone, nepajutai nė truputėlio pilnatvės, nes tie patys dalykai netinka visiems. Tik būdamas tuo, kuo turi būti šioje žemėje, gali įvykdyti tai, kas tau skirta, ir tai, ką tu nori. O turi būti savimi.

Iš tikrųjų ,,kitoks“ reiškia tikras. Tikrasis TU. Tikrasis tu ir yra kitoks, tik nuo pat vaikystės daugeliui įprasta ir „normalu“ daryti viską taip pat. Žinoma, tai yra „normalu“, bet tai neteikia jokio džiaugsmo ar pilnatvės jausmo. Įlipęs į „kitokių“ statinę lengvai atrasi save. Atrasi savo tikslus, norus ir net naujas charakterio savybes. Taip pat susitaikysi su frazėmis „na ir kas“ ir „toks jau aš“, nes daugeliui kils klausimas, kodėl išsakyta nuomonė ar sprendimas nėra standartinis. Daug klysi, bet teks keltis vėl ir vėl, ir vėl. Tik nebijok, nes tik taip suprasi save. Kad ir kaip prieštaringai atrodysi iš pradžių, po kiek laiko aplinkiniai susigyvens su tikruoju Tavimi. Žinoma, nekalbu apie kitoniškumo kraštutinumus, į kuriuos einant prašoma tik dėmesio. Kalbu apie savęs, kaip asmenybės atradimą.

Pasaulyje, kuriame gali būti bet kuo, – būk savimi. (Etta Turner)

Linkiu gražios, atradimų pilnos ir prasmingos savaitės. Svarbiausia – šypsokitės J

 

Gimnazistė Kristina Šiošytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3