Get Adobe Flash player

Šiuolaikinės gyvenimo realijos keičia švietimo veiklų pobūdį, ugdymo procesas vis dažniau perkeliamas į virtualią erdvę. Todėl mokyklų bendruomenės ieško naujų bendravimo būdų, bendruomenės telkimosi galimybių.

pirma antra trecia ketvirta penkta sesta

Radviliškio Lizdeikos gimnazija aktyviai dalyvauja tarptautiniame Pasaulio piliečių akademijos projekte Global Education Goes Local (GEGL). Gimnazija jau trečius metus vykdo įvairias veiklas, kviesdama bendruomenės narius tapti atsakingais piliečiais, sąmoningais vartotojais. Pirmaisiais projekto įgyvendinimo metais pagrindinis lizdeikiečių tikslas buvo ne tik paskleisti žinią apie globalias problemas, bet ir ieškoti būdų, kaip kovoti su kylančiais iššūkiais. Svarbi GEGL projekto įgyvendinimo dalis – dėmesys ne tik ekologijai, bet ir antrinių žaliavų panaudojimui.

Šiais metais lizdeikiečiai savo veiklomis stengėsi stiprinti bendruomenę, kuri sofistikuotai, estetiškai ir racionaliai sprendžia santykį su vartojimu pasitelkdama medijas, kaip vieną iš raiškos priemonių. Natūralu, kad keičiantis pasauliui, atsiradus naujiems iššūkiams dalis veiklų persikelia į virtualias erdves.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos ekspertės Laimutės Verbickienės iniciatyva pavasarį, prasidėjus nuotoliniam mokymui, daugelis Lizdeikos mokytojų susibūrė į projektinę grupę – Lizdeika namuose. Šioje grupėje pedagogai nesprendė nuotolinio mokymo problemų ar viruso plitimo ir gydymo profilaktikos. Ši grupė padėjo artimiau pažinti savo kolegas, kartais net pasidalinti labai asmeniškais išgyvenimais. Kiekviena Facebook paskyros „Lizdeika namie“ savaitė turėjo temą, prie kurios plėtojimo prisidėjo visi grupės nariai. Temų būta įvairių – literatūrinių, šeimyninių, ekologinių, tokių kaip: gėlynai ir žolynai, deivės Mildos diena, laisvė, pasaulis gražus, o aš išprotėjau, kaip gera sugrįžti pas mamą, ex ta jaunystė, balta ir kt. Gražią mokytojos iniciatyvą aktyviai palaikė gimnazijos mokytojai ir administracija. Kasdien grupės nariai kėlė fotonuotraukas, atspindinčias savaitės temas, bendravo komentaruose, reiškė teigiamas emocijas, naudodamiesi patiktukais. Buvo renkamas šauniausias savaitės vaizdelis, skelbiami nugalėtojai. Dalyvavimas grupės veiklose dar labiau suartino kolegas, leido pajusti gyvą emocinį ryšį, labiau pažinti vienas kitą ne tik akademinėje aplinkoje.

Grįžus į nuotolinį mokymą, poreikis tokiam bendravimui išliko. Projektas tęsiasi, šiandien galima pasakyti, kad ne toks baisus tas buvimas namuose, esame tvirtesnė ir darnesnė bendruomenė, žinome, kad už ekrano yra žmogus, galintis padėti, patarti, ar tiesiog pabūti kartu virtualiame pasaulyje.

Lizdeikos gimnazijos mokytojos Jolanta Kvedarienė ir Svetlana Sluckienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9