Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos komanda yra aktyvi respublikinių projektų, susijusių su sveikatinimu, dalyvė. Šiais mokslo metais tapome konkurso-akcijos „Sveikatos fiesta-2020“ laureatais, o respublikiniame projekte „Sveikata visus metus“ taip pat buvome įvertinti už aktyvią veiklą. Šio projekto tikslas – padėti įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti rinktis sveiką gyvenimo būdą. Projekto organizatoriai Lietuvos mokyklų komandas kviečia leistis į sveikatos užduočių kelionę – kiekvieną mėnesį priimti naują iššūkį ir įvykdyti užduotis. Net 4 lizdeikiečių darbai atrinkti ir patalpinti Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro tinklapyje http://www.ssus.lt/lt/sveikata-visus-metus/. Įgyvendinant iššūkius, geriausiai įvertintos šios veiklos: „Sveikata ne viskas, bet be sveikatos nėra nieko“ (vasario mėnesio iššūkis), „Žolynų takeliais į sveikatos kelią“ (birželio mėn.), „Geriausi draugai – oras, saulė ir vanduo“ (rugpjūčio mėn.), „Kiekviename žmoguje yra Saulė, tik leiskit jai šviesti“ (spalio mėn.). Projekte aktyviai dalyvauja 3D, 2E ir 1B klasių mokiniai bei mokytojai.

20210103_1 20210103_3 20210103_4 20210103_5 20210103_6

Projekto „Sveikata visus metus“ baigiamojoje konferencijoje tema „Nuo pažinimo – sveikatos link“, vykusioje gruodžio mėn., Lizdeikos gimnazijos komanda apdovanota dr. Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo padėkos raštais bei prizais. Birželio mėnesio iššūkis, kurio įgyvendinimo iniciatorė yra biologijos mokytoja metodininkė Asta Šmukštienė, supažindina su žoliavimu, moko atskirti vaistinius augalus, aptaria jų rinkimo, džiovinimo, fermentavimo ir paruošimo naudojimui galimybes. Mokiniai pristato projektinę veiklą „Žydėjimas“, o mokytojai dalinasi savo namų ūkiuose auginamų vaistinių augalų nuotraukomis ir idėjomis, kaip ir kam naudojami auginami vaistiniai augalai. Be to, iššūkyje pristatyta ir Arbatos klubo veikla. Tiesa, dėl pavasarį paskelbto karantino praradome galimybę per pertraukas mėgautis arbatos aromatais, tačiau klubo narių paruošti arbatų mišiniai pradžiugino ne vieno bendruomenės nario šventinį stalą.

Šiuo sudėtingu laikotarpiu, kai žmonija kovoja su koronaviruso plitimu, labai svarbi tampa sveika gyvensena. Žmonės, negalintys užsiimti įprasta veikla, privalo labiau rūpintis tiek savo, tiek artimųjų fizine ir psichine sveikata. Todėl džiugu, kad Lizdeikos gimnazijos mokytojai geba net ir mokydami nuotoliniu būdu įtraukti mokinius į sveikatinimo veiklas, įgyvendina įvairiausias idėjas ir savo asmeniniu pavyzdžiu įkvepia kitus bendruomenės narius. Pasak prof. E. Šimkūnaitės, „sveikatą turime visam gyvenimui tik vieną, tad stenkimės, kad sąmoningai ar nesąmoningai neatsistotume ligos pusėje. Gydytis – ne kortomis lošti, rizikuoti nevalia“. Lai žinių versmės gaivinami žolynų takeliai veda mus į platų sveikatos kelią. Rūpinkimės savo sveikata ir būkime sveiki.

Sandra Karenauskienė, lietuvių k. ir lit. mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien19
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę19
mod_vvisit_counterŠį mėnesį19