Get Adobe Flash player

Šiais mokslo metais Lizdeikos gimnazija įsitraukė į projektą „Sumanaus moksleivio akademija 2020–2021“, organizuojamą VDU. Balandžio 1 dieną vyko antrasis užsiėmimas „Kas užkoduota augalo lape?“, kuriame dalyvavo 1B (Gamtos mokslų) klasės mokiniai. Projektinės dienos metu mokiniai klausėsi paskaitų, kurias skaitė VDU doktorantai ir dėstytojai, stebėjo praktikos darbus, susipažino su metodika ir priemonėmis.

20210406_1 20210406_2 20210406_3 20210406_4 20210406_5

Paskaitų metu mokiniai sužinojo daug naujos ir įdomios informacijos. Doktorantas M. Lasinskas supažindino, kokias paslaptis slepia pušies, kadagio, siauralapio gauromedžio lapai ir šeivamedžio žiedai. M. Lasinskas mokinius supažindino, kokių savybių turi pušies spygliai, kaip paruošti arbatos puodelį žiemai, sužinojo, kad arbatų gydomosios savybės geriau pasisavinamos geriant jas su medumi. Siauralapis gauromedis ypatingas augalas – tai maistinis, pluoštinis, medingas, vaistinis augalas, stiprinantis nervų sistemą, malšinantis pilvo skausmus. Dabartinėje situacijoje ypač tinka šeivamedis ir jo žiedai, kurių arbata saugo nuo virusinių ligų.

Doktorantas A. Velyčka demonstravo praktikos darbus, kaip nustatyti vitamino C kiekį pušų spygliuose, chlorofilo kiekį augalo lapuose ir kiek džiovintuose lapuose sausųjų medžiagų. Dėstytojas pristatė priemones ir metodiką, priminė, kad, atliekant bandymus, reikia kartoti kelis kartus, kad duomenys būtų tikslūs. Lektoriai papasakojo, kaip džiovinti vaistažoles, kad neišsiskirtų lakiosios medžiagos ir spalva liktų kuo natūralesnė.

Žinių įvertinimui, įsivertinimui ir refleksijai paskaitų pabaigoje mokiniai atsakinėjo į klausimus Kahoot platformoje. Mokiniai džiaugėsi gavę daug įdomių žinių ir pasitikrinę savo gebėjimus. Laukiame kitų įdomių susitikimų.

Lionė Semeniukienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12