Get Adobe Flash player

Birželio 11 d. 2c klasės komanda su istorijos mokytoja Vaida Jankūniene vyko į Vilnių, kur Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje mūsų laukė jau šeštą kartą surengto moksleivių konkurso „Praeities stiprybė – dabarčiai“ apdovanojimai. Mokinių komandos iš įvairių Lietuvos mokyklų atlieka kūrybinius-tiriamuosius darbus apie savo gyvenamoje vietovėje vykusias Laisvės kovas, juose dalyvavusias asmenybes, kuria filmus apie istorinius savo gimtojo miesto įvykius ir pasidalina savo atradimais su visa Lietuva. Darbai publikuojami Youtube kanale, geriausių darbų dešimtukas, atrinktas komisijos, skelbiamas konkurso informacinio rėmėjo 15min.lt puslapyje, portalo skaitytojai balsuoja ir išrenka geriausiųjų trejetą.

20210622_1 20210622_2 20210622_3 20210622_4

Į Vilnių vykome ne tik pasiimti apdovanojimų. Mūsų laukė turininga diena. Gidė mus nuvedė pasigrožėti įspūdinga Šv. Jonų bažnyčia. Taip pat apsilankėme prie bažnyčios esančiame bokšte, kur matėme Fuko švytuoklę, įrodančią, jog žemė sukasi aplink savo ašį, liftu pakilome beveik į patį pastato viršų ir turėjome progą apsidairyti po Vilnių iš didelio aukščio bei trumpai pasigrožėti netoliese vykstančiu istorinės dramos filmavimu. Susipažinome su Šv. Jonų bažnyčios istorija. Beje, šioje bažnyčioje vyko ir pagrindinė programos dalis – konkurso nugalėtojų apdovanojimai. Ceremonijai pasibaigus, vykome į Valstybės pažinimo centrą, kuriame interaktyvioje aplinkoje susipažinome su įvairių laikmečių Lietuvos vizijomis. Vėliau su gidu pasivaikščiojome po Vilnių, išgirdome nemažai įdomybių apie savo sostinę ir jos istoriją.

Apsilankėme ir neseniai atidarytame muziejuje „Istorijų namai“, matėme su Egiptu susijusius eksponatus: sarkofagus, mumijas, dievų statulėles. Tai buvo ekskursija po parodą „Ką slepia sarkofagas? Senovės Egipto mumijų tyrimai“. Muziejuje eksponatai išdėstyti gana įdomiai: ne pagal eksponatų tipą ar amžių, o pagal jų atradimo laikotarpį – XIX a., XX a. ar XXI a. Sužinojome, kaip tam tikrais laikotarpiais buvo vertinami Egipto radiniai, koks jų vaidmuo to meto popkultūroje. Laisvu laiku grožėjomės senamiesčiu ir po karantino atsinaujinančiu Vilniumi.

Į Vilnių vyko ir Teisinių žinių konkurso „Temidė“ dalyviai, Lizdeikos gimnazijos komandos „Esmė“ mokiniai. Jie kartu su mokytoja Ana Savickiene apsilankė MO muziejuje, Arkikatedros požemiuose, kitose lankytinose sostinės vietose.

Dėkojame visiems, kurie balsavo ir palaikė filmuotą pasakojimą „Istorinė pergalė prie Radviliškio“.

Šiaurys Benikas, 2c klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3