Get Adobe Flash player

Baigiantis mokslo metams, Lizdeikos gimnazijos mokiniai turi galimybę rinktis projektinę veiklą, kuri jiems aktuali ir įdomi. Kad gimnazistai neabejingi globalioms aplinkos apsaugos problemoms, patvirtina tai, kad net 27 mokiniai pasirinko integruotą biologijos, ekonomikos ir pilietiškumo projektą „Žalioji kelionė“. Tai yra darnios gyvensenos projektas siekiant ekologiškesnės aplinkos.

20210709_1 20210709_2 20210709_3 20210709_4 20210709_5 20210712_21 20210712_22 20210712_23 20210712_24 20210712_25 20210712_26 20210712_27 20210712_28 20210712_29

Projekto „Žalioji kelionė“ tikslai – ugdyti aktyvius piliečius, jaučiančius atsakomybę už gyvenimo būdą ir aplinką, suprantančius ekologines problemas ir prisidedančius prie gamtos išsaugojimo. Mokiniai aiškinosi, kokį neigiamą poveikį aplinkai turi žmonių veiklos keliama tarša ir kaip kiekvienas galime saugoti gamtą. Todėl projekto kredo buvo „Mąstyk globaliai, veik lokaliai“. Projekto metu mokiniai galėjo rinktis jiems aktualią tematiką, susijusią su gamtos išsaugojimu, biologine įvairove, tvariu vartojimu, išteklių problema ir kt. Mokiniams buvo pasiūlyta įvairiausių patrauklių veiklų: kurti komiksus, rengti ekologinio turizmo maršrutus, stebėti oro ir vandens užterštumą, kurti viktorinos klausimus naudojantis programėle kahoot.

Gimnazistai ne tik gilino žinias savo pasirinktoje temoje, bet ir ekologinio turizmo metu gyvai keliavo po gimtojo miesto Eibariškių parką. Gimnazistai tyrė Eibariškių tvenkinio vandenį, stebėjo oro užterštumą kerpių metodu, rinko šiukšles, o pikniko metu kalbėjo apie ekologinių daržovių auginimą ir tvarų vartojimą. Lankydamiesi Radviliškio medelyne susipažino su medžių auginimo būdais ir technologijomis. Ekologiškai turistaujant kiekvienas dalyvis atrado naujų idėjų, įgijo naujų patirčių, o bendraudami vieni su kitais ekologinėmis temomis išgirdo įvairių pasiūlymų, kaip tinkamai vartoti gamtos išteklius nuo maisto iki būsto, nuo vartojimo iki taupymo. Ekologinio turizmo metu mokiniai atskleidė savo vertybines nuostatas rūpintis gamta, aplinka, mažinti grėsmę gyvūnų ir augalų išnykimui ir rūpintis savo vaikų ateitimi. Gimnazistai papasakojo apie savo veiklas, kaip jie patys prisideda prie gamtos išsaugojimo. „Mąstyk globaliai, veik lokaliai“ – mokiniai teigė, kad rūšiuoja šiukšles, naudoja daugkartinius indus, vartoja ekologiškus perdirbamus produktus, augina daržoves. Projekto dalyviai taupo išteklius, važinėja dviračiais, vaikščioja pėsčiomis, renka šiukšles, propaguoja minimalistinį gyvenimo būdą. Projekto pristatymo dieną gimnazistai pristatė parengtus pranešimus, žaidė kahoot ir apibendrino savo mintis.

Anot projekto dalyvių, „Žalioji kelionė“ paskatino juos pasidomėti įvairiomis temomis, pažvelgti plačiau į mus supančią aplinką, susimąstyti apie tai, kaip mes gyvename ir kaip galime kiekvienas prisidėti prie gamtos išsaugojimo. Gimnazistų nuomone, projektinė veikla ir patirtinis mokymasis tinkama mokymosi forma mokslo metų pabaigoje, kuomet integruojamos įvairių dalykų žinios ir patirtys.

Danutė Bitytė, Ana Savickienė, Lionė Semeniukienė, Lizdeikos gimnazijos mokytojos

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11