Get Adobe Flash player

2019 metų rudenį gimnazijos bendruomenė atsiliepė į Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato švietimo ir mokslo programų vadovės ir Lietuvos vaikų ir jaunimo centro kvietimą prisijungti prie iniciatyvos ir dalyvauti programoje „Darni mokykla“.

20210712_30 20210712_31

Programos tikslai glaudžiai siejosi su gimnazijos veiklomis bei vykdomais projektais. Pagrindiniai „Darnios mokyklos“ siekiai – skatinti jaunus žmonės mokyklose imtis iniciatyvos, ugdyti darnios gyvensenos įpročius bei šviesti žmones apie tvarius, aplinkai ir visuomenei vertingus pasirinkimus. Vienas iš pagrindinių programos akcentuojamų tikslų: darnios bendruomenės puoselėjimas, darnaus vystymosi švietimo temų integravimas į kasdienį ugdymo procesą (pamokas, kt. užsiėmimus, aplinkas).

Ši programa, sudarytas veiksmų planas, suburta iniciatyvi komanda buvo puiki paspirtis ugdymo proceso, projektų, tyrimų kryptingam vyksmui ir stiprinimui. Programos formatas padėjo ne tik įtraukti moksleivius į planuojamas veiklas, formuoti sąmoningą mąstymą, bet ir keisti jų vartojimo įpročius.

Šie metai visiems buvo kupini iššūkių, teko nemažai prisitaikyti prie naujų ribojimų ir keisti veiklų planus, tačiau 59 Lietuvos ugdymo įstaigos sėkmingai pabaigė programą „Darni mokykla“ ir įvykdė daugybė tvarių ir darnių veiklų savo bendruomenėse.

Dalyvaujančios programoje ugdymo įstaigos buvo vertinamos pagal pateiktus kriterijus taškais bei pagal surinktą jų kiekį bus apdovanojamos atitinkamais sertifikatais. Sudaryta vertintojų komanda vertino pateiktas ataskaitą ir pagal surinktą taškų kiekį Radviliškio Lizdeikos gimnazija gavo sidabrinį diplomą.

Nuoširdžiai dėkojame visiems bendruomenės nariams įsijungusiems į programos veiklas, tikimės, kad apdovanojimų ceremonija ir sezono baigiamasis renginys vyks prasidėjus naujiems mokslo metams ir sezonui rugsėjo mėnesį.

Jolanta Kvedarienė, IT mokytoja, programos vadovė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7