Get Adobe Flash player

Jei apie emocinį intelektą daugiau žinotume ir juo rūpintumėmės nuo pat mažų dienų – galėtume būti sėkmingesni ir, svarbiausia, laimingesni.

(V. Juškienė, sertifikuota socialinio – emocinio intelekto ir asmenybės ugdymo trenerė)

Prasidėjus naujiesiems mokslo metams Lizdeikos gimnazija ypač didelį dėmesį skiria mokinių socialiniam emociniam ugdymui ir gerai savijautai. Beveik visus praėjusius mokslo metus praleidę prie kompiuterių ekranų, mokiniai pasiilgo gyvo bendravimo, naujų įspūdžių, buvimo kartu, tad pirmosiomis mokslo metų dienomis jie turėjo galimybę pabūti ne tik gimnazijoje, bet ir kitose edukacinėse erdvėse kartu su savo bendraklasiais.

20210903_1 20210903_2 20210903_3 20210903_4 20210903_5 20210903_6

2A klasė rugsėjo 3 d. lankėsi Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Maloni staigmena – čia sutiktas Radviliškio rajono savivaldybės meras Vytautas Simelis, kuris ne tik pakalbino gimnazistus, pasidžiaugė, kad jie lankosi bibliotekoje, bet ir palinkėjo sėkmingų naujųjų mokslo metų.

Po ilgokos pertraukos pravėrę bibliotekos duris pamatėme, kad ji tapo dar turtingesnė, kad norintiems praleisti laiką su knyga atsirado jaukių erdvių, o jaunimui – daugiau galimybių savanoriauti padedant bibliotekos darbuotojams priimti lankytojus interaktyviose erdvėse ar žaislotekoje, kurią mokiniai patys kažkada mielai lankė. Nepaliko abejingų ir bibliotekos darbuotojų įkurtas ,,Boružėlės“ teatras. Nuoširdus ir kruopštus bibliotekininko darbas ypač sudomino mergaites, o sukaupta kraštotyrinė medžiaga atkreipė vaikinų dėmesį. Biblioteka modernėja, tačiau knygos išlieka pati didžiausia vertybė.

Bibliotekoje nuolat rengiamos parodos. Viena jų – „Iškalbingas šiaudinio sodo grožis“ – visus sužavėję, be galo sudėtingi ir kruopščiai sukurti Lizdeikos gimnazijos mokytojos, tautodailininkės Jolantos Kvedarienės šiaudiniai sodai. Bibliotekoje net galima išbandyti jų kūrimo techniką.

Bibliotekininkės ne tik daug pasakojo apie savo darbą ir aprodė visus bibliotekos skyrius ir fondus, bet ir ne vieną mokinį prisiminė kaip bibliotekos lankytoją. Padėkoję joms, pasivaikščiojome po rudenėjantį miestą, prisiminėme praėjusius mokslo metus, dalinomės vasaros įspūdžiais ir nusprendėme, kad į mokyklą grįžti tikrai verta, knygas skaityti įdomu, o būti kartu labai gera.

Rita Šimkuvienė, 2A klasės auklėtoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien25
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę25
mod_vvisit_counterŠį mėnesį25