Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir mokytojai turi ilgametę tarptautinių projektų patirtį. Džiugu, kad ir šiais mokslo metais lizdeikiečiai pateko į Pasaulinio švietimo centro (The Centre for Global Education) vykdomą projektą „Decarbonize“ (iš Lietuvos į šį projektą pakviestos tik dvi mokyklos).

20211006_1 20211006_2 20211006_3

Projekto tikslas – edukuoti ir mobilizuoti jaunus žmones kaip sąjungininkus kovoje su klimato kaita. Projektas, skirtas moksleiviams nuo 13 metų, sujungė net 45 skirtingų šalių mokyklas. Projekto veiklos vyks nuotoliniu būdu nuo šio rugsėjo iki gruodžio mėnesio. Jų metu vyks videokonferencijos, skirtos dalintis mokyklų patirtimi, mokiniai įgyvendins projektus apie klimato kaitą, o parengta ataskaita bus pristatyta šį lapkritį vyksiančioje Jungtinių Tautų Klimato kaitos konferencijoje COP 26 Glazge, Škotijoje.

Rugsėjo 29 dieną vyko pirmasis visų projekte dalyvaujančių mokyklų nuotolinis susitikimas, kurio metu kiekviena mokykla prisistatė ekologines problemas savo šalyje. Susitikimas buvo išties šiltas ir produktyvus, jį vedė Pasaulinio švietimo centro atstovė Sarah Flynn. Mūsų gimnazijos mokiniai (Saulė Tumėnaitė 2E, Austėja Vasiliauskaitė 2E, Laimis Genevičius 3A ir Gytis Genevičius 3A), pakonsultuoti geografijos mokytojos Živilės Laurutienės ir anglų kalbos mokytojos Ingos Veberienės, susitikimo metu parodė sukurtą filmuką apie Lizdeikos gimnaziją ir jos bendruomenės pastangas prisidėti prie kovos su klimato kaita. Mūsų darbas iš visų išsiskyrė savo unikalumu, paprastumu ir aiškumu. Po šio susitikimo sužinojome ir šalį, su kurios mokiniais būsime vienoje komandoje ir kartu atkliksime užduotis. Mums labai pasisekė, nes bendradarbiausime su išties išskirtine ir labai nuo mūsų besiskiriančia Madagaskaro sostinės Antananarivo mokykla – Horace François High School. Tikimės, kad komandinis darbas vyks sklandžiai, nes esame tik valanda besiskiriančiose laiko juostose.

Už paskatinimą dalyvauti šiame projekte visa Lizdeikos gimnazijos komanda dėkoja mokytojai Jolantai Kvedarienei.

Laimis Genevičius, 3A klasės mokinys

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8