Get Adobe Flash player

Radviliškio rajono mokinių rašinių konkursas

ŽODIS KNYGAI

20211008_2

Radviliškio Lizdeikos gimnazija

2021 m.

20211008_3

www.lizdeika.lt

***

„Knygos nuskaidrina sielą, kelia ir stiprina žmogų, žadina jį tauriausiems siekiams, aštrina protą ir švelnina širdį“, – teigė anglų rašytojas Viljamas Tekerėjus. Knygos visada buvo svarbios, bet jų reikšmė ypač išryškėjo pandemijai sukrėtus pasaulį, nes žmogus nuolatos ieško, iš ko pasisemti stiprybės, kur atrasti atgaivą, kai slegia rutina ar liūdnos mintys, kai nori rasti atsakymus į įvairiausius klausimus.

Radviliškio Lizdeikos gimnazija kartu su Radviliškio suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriumi jau trečius metus organizuoja rajono 1–2 (9–10) ir 3–4 (11–12) klasių mokinių rašinių konkursą, skirtą Tarptautinei gimtosios kalbos ir Knygnešio dienai paminėti. Šiemet jis buvo pavadintas „Žodis Knygai“, nes knygos, popierinės ar elektroninės, padeda žmogui atsipalaiduoti, nusiraminti, pasinerti į nežinomą pasaulį, pasisemti išminties, siekti tikslo ar ieškoti problemų spendimo būdų, pagaliau patiems kurti ir apmąstyti savąsias vertybes.

Konkurso dalyviai rašiniuose pasidalino savo perskaitytomis knygomis, atskleidė asmeninį santykį su jomis bei požiūrį į įvairių žanrų ir tipų knygų skaitymą. Mokiniai pasakojo apie mėgstamiausias vaikystės knygas, apie istorinius įvykius atspindinčius kūrinius, pasinėrė į nuotykių ir fantastikos pasaulį, skaitė asmenybę brandinančias ir susimąstyti skatinančias knygas. Nemažai mokinių rašė ir apie mokykloje analizuojamus kūrinius, rasdami juose nemažai gyvenimiškos išminties ir moralines vertybes puoselėjančių dalykų.

Sveikiname konkurso dalyvius ir juos rengusius mokytojus. Gaila, kad pandemija jau antrus metus iš eilės sutrukdo organizuoti laureatų pagerbimo šventę, tačiau ir šiemet Lizdeikos gimnazijos išleista mokinių rašinių knygelė leis prisiminti akimirkas su knyga, galbūt paskatins perskaityti dar neskaitytus kūrinius ar atrasti savąją knygą.

Dėkojame rašinių autoriams ir juos rengusiems mokytojams bei ištikimiems konkurso rėmėjams – Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Radviliškio rajono biurui. Tikimės, kad rajono mokinių rašinių konkurso tradicija tęsis, o knygos bus nuolatiniai palydovai, nes, kaip teigė Sokratas, „kas skaito knygas, tam netrūksta geriausio draugo ir išmintingo patarėjo“.

Rita Šimkuvienė, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

***

Konkurso dalyvių darbai:

Dovydas Gaučys (mokytoja Rita Šimkuvienė)

Vesta Gelažiūtė (mokytoja Jurgita Plukienė)

Vestina Gulbinaitė (mokytoja Jurgita Plukienė)

Aurelija Linkevičiūtė (mokytoja Rita Šimkuvienė)

Dovydas Paškauskas (mokytoja Gintauta Dauneckytė)

Enrika Skeberdytė (mokytoja Rita Šimkuvienė)





Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5