Get Adobe Flash player

Šventinis jaudulys Lizdeikos gimnazijoje pasklido jau nuo gruodžio pradžios pradėjus puošti mokyklą. Klasėse suspindo stilingos puokštės ar eglutės, gimnazijos erdves papuošė kalėdinės dekoracijos. Didžiųjų metų švenčių laukimas kvietė visus pagalvoti, kuo kiekvienas galėtume prisidėti, kad šis laikotarpis būtų prasmingas. Jau ne vienerius metus Lizdeikos gimnazijoje daug dėmesio skiriama bendruomenės socialinės atsakomybės, pasitikėjimo bei empatijos ugdymui. Gimnazijos mokiniai ir mokytojai, koordinuojami direktoriaus pavaduotojos ugdymui Skirmantės Petraitienės, dalyvauja tarptautiniame Erasmus+ Social Entrepreneurship Education Development SEED projekte ir siekia prisidėti prie socialinių problemų sprendimo visuomenėje.

img_0342 img_0343 img_0347 img_0357 img_0359 img_0368 img_0370 img_0378 img_0384 img_0390 img_0396 img_0413 img_0415 img_3007 img_3011 img_3276 img_3277 img_3278 img_3286 img_3294 img_3305 img_3320

Prieš gražiausias metų šventes gimnazijos bendruomenė susitelkė labdaringai veiklai, organizavo kalėdines muges ir labdaros koncertus. Kiekviena gimnazistų klasė su didžiule meile ir išradingumu prigamino įvairiausių skanėstų. Imbieriniai sausainiai, keksiukai, pintinės vaflių, pačių mokinių paruošti arbatų, prieskonių rinkiniai, surinktos levandų puokštės traukė akį, o malonus šurmulys kvietė kiekvieną prisidėti prie kilnaus tikslo. Susiburti ir aukoti kvietė labdaros koncertai, kurių programą paruošė patys gimnazistai – projekto dalyviai. Šventinę nuotaiką kūrė šokėjai, dainininkės Juta Butkevičiūtė, Austėja Valavičiūtė ir Kamilė Aksinavičiūtė, saksafonistų kvartetas, gitaristai Saimon Voltornist ir Rokas Šmatavičius. Renginio vedėjai Ugnė Šidlauskaitė ir Nojus Jokūbaitis jautėsi tikri vakaro šeimininkai, stengėsi dalyvius įtraukti į veiklas, kad visiems būtų įdomu, jauku ir gera. Labdaros renginiuose netrūko įvairiausių žaidimų, veiklų ir net paslaptingų svečių, tuo rūpinosi Laimis ir Gytis Genevičiai.

Labdaros renginių metu mokiniai ne tik kūrė džiugią šventinę nuotaiką, bet ir ugdėsi socialinę atsakomybę, empatiją, kūrybiškumą, verslumo bei asmenines kompetencijas, sustiprino gerumo, meilės kitiems, pasitikėjimo vertybes. Labdaros renginių metu surinktos lėšos buvo skirtos stokojantiems bendruomenės nariams.

Nuoširdų ačiū tariame visai gimnazijos bendruomenei: meno vadovams, klasių auklėtojams, projekto SEED dalyviams, gimnazistams, mokytojams, visiems dalyvavusiems ir aukojusiems. Džiaugiamės, kad mūsų tarpe yra tiek daug žmonių, kurie supranta, kad gyvenimas būna gražesnis, kai padarai ką nors gero ir prasmingo. Tai geriausias laikas gerumui prisipildyti, gerumo rasti savyje, aplinkoje ir pasaulyje.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11