Get Adobe Flash player

2022 m. vasario 8 d. visame pasaulyje švenčiama Saugesnio interneto diena. 2004 metais, prasidėjusi nuo ES SafeBorders iniciatyvos, Saugesnio interneto diena išplėtė savo ribas ir dabar minima 150 pasaulio šalių. Ši diena įvairiais renginiais pažymima siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį vaikų ir jaunuolių naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Lietuvoje ji minima visą savaitę, o šiais metais Saugesnio interneto savaitė buvo paskelbta vasario 7–13 dienomis.

20220210_3 20220210_4 20220210_5 20220210_6

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos informacinių technologijų mokytoja Jolanta Kvedarienė ir lietuvių kalbos mokytoja Laima Verbickienė, siekdamos atkreipti dėmesį į saugų elgesį internete bei skatindamos mokinių, susidūrusių su elektroninėmis patyčiomis, žalingu turiniu ir kita nemalonia patirtimi, saugesnį naudojimąsi internetu, pakvietė 1–4 klasių gimnazistus dalyvauti Saugesnio interneto savaitės renginiuose. Pirmų ir ketvirtų klasių gimnazistai galėjo sukurti ar užrašyti savo, draugų, artimųjų istorijas, patirtas internetinėje erdvėje. Istorijų pristatymui šį kartą pasirinkome netradicinę knygos formą – knygiukus. Tai mažo formato knygutės, išlankstomas iš vieno popieriaus lapo, kuriame tekstą sudaro 6–7 trumpi sakiniai. Sulaukėme įvairių istorijų: rimtų, liūdnų, linksmų, pamokančių, net eiliuotų. Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojai šiomis istorijomis pasidalino savo e. erdvėje, atspausdino gimnazistų parengtas knygutes ir dalino jas Radviliškio viešojoje bibliotekoje. Taip pat artimiausiu metu, sugrįžus po atostogų, Lizdeikos gimnazijos bibliotekoje įsikurs šių žaismingų knygiukų paroda. Kitas darbas, į kurį noriai įsijungė trečiųjų klasių mokiniai, – filmukų „Ar esi saugus internete“ gamyba ir pristatymas. Mokiniai filmuotoje ir įgarsintoje medžiagoje pasakojo ne tik pačių išgyventas istorijas, bet kūrybingai interpretavo istorijas, apie kurias buvo skaitę, girdėję ar matę. (https://www.youtube.com/watch?v=Cd8zv8KV83o).

Taigi, baigiantis Saugaus interneto savaitei kūrybinga lizdeikiečių komanda tikisi, kad gyvendami informacinių technologijų amžiuje nepapulsime į jo žabangas, būsime atsargūs ir atsakingi vartotojai.

Laima Verbickienė, Jolanta Kvedarienė, Lizdeikos gimnazija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9