Get Adobe Flash player

Siekdami ugdytis žmogiškąjį solidarumą, prasmingą kultūrų dialogą ir tarptautinį bendradarbiavimą, Lizdeikos gimnazijos mokiniai kartu su istorija besidominčiais bendraamžiais dalyvavo tarptautinėje nuotolinėje mokinių pažintinėje istorijos konferencijoje „Laisvės kelias istorijos tėkmėje“. Į Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos organizuotą konferenciją nuotoliniu būdu prisijungė mokiniai iš dvidešimt savivaldybių ir trisdešimt skirtingų mokyklų.

20220330_1 20220330_2 20220330_3

Konferencijos plenariniame posėdyje turėjome galimybę pamatyti organizatorių parengtą performansą „Tėvynė su manimi šnekas. Aš girdžiu“ bei Punsko Kovo 11-osios bendrojo lavinimo licėjaus pranešimą. Vėliau darbas konferencijoje tęsėsi skirtingose sekcijose: Laisvės kovų verpetuose; Asmuo valstybėje; Praeities ir dabarties sintezė; Mano regiono istorija. Mūsų gimnazijos 1H klasės mokinės Kamilė Aksinavičiūte, Ema Linkevičiūtė, Sigita Mačiulytė, Kotryna Stičkobaraitė parengė ir pristatė pranešimą „Lietuvos laisvės sparnai“. Praeities ir dabarties sintezės sekcijoje mokinės savo pranešime apžvelgė Lietuvos laisvės kelią. Gimnazistės su meile ir pasididžiavimu kalbėjo apie sunkius ir prasmingus išbandymus kuriant laisvą valstybę: Baltijos kelią, sąjūdį, „Atgimimą“, mitingus, Kovo 11-osios aktą. Mokinės taip pat apžvelgė ir atkurtos Lietuvos valstybės svarbiausius įvykius bei laisvės trajektorijas.

Dalyvavimas tarptautinėje pažintinėje istorijos konferencijoje suteikė galimybę Lizdeikos gimnazijos mokiniams ne tik tyrinėti istoriją, bet ir dalintis atradimais, patirtimi, taip pat ugdytis gebėjimą kritiškai mąstyti ir stiprinti vertybines nuostatas.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11