Get Adobe Flash player

Erazmus+ programos projektai suteikia galimybę ne tik įgyti naujų žinių, bet ir padrąsina mokytojus bei mokinius organizuoti kitokias, netradicines mokymosi veiklas. Lizdeikos gimnazijoje įgyvendinamas SEED ( socialinio verslumo – ugdymo tobulinimas) projektas ugdo mokinių socialinę atsakomybę, atveria galimybes saviraiškai ir kūrybiškumui.

20220514_2 20220514_3 20220514_4 20220514_5 20220514_6 20220514_7 20220514_8 20220514_9 20220514_10 20220514_11 20220514_12 20220514_13 20220514_14 20220514_15 20220514_16

Įgyvendindami projekto ketvirtąjį etapą partneriai iš Rijekos Prva Susacka mokyklos, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos ir Skopje Rade Jovchevski Korchagin mokyklos susitiko Šiaurės Makedonijos sostinėje. Lizdeikos gimnazijai atstovavo dešimt antrų, trečių klasių gimnazistų, kurie aktyviai dalyvavo ankstesnėse projekto veiklose: organizavo Kalėdinius labdaros renginius, Auksinės pelėdos apdovanojimus, steigė virtualias socialinio verslo bendroves.

Pirmąją projekto dieną susipažinę ir išsakę savo lūkesčius projekto dalyviai ne tik pristatė mokyklose organizuotus renginius ir virtualias socialinio verslo bendroves, bet ir domėjosi vieni kitų organizuotomis veiklomis, aptarė socialinės atsakomybės svarbą. Projekto metu dalyviai turėjo įvairiausių įdomių veiklų. Dirbdami grupėse įvertino socialinio verslo įmonių stiprybes, galimybes, silpnybes, grėsmes ir jas pristatė. Turėjo galimybę ne tik lankytis socialinės atsakomybės įmonėse Skopje, kur įmonių atstovai supažindino su įmonių veikla, bet ir išgirsti įkvepiančių pasakojimų apie verslo pradžią bei socialinės atsakomybės reikšmę mūsų gyvenime. Daug dėmesio projekto metu buvo skiriama tvaraus vartojimo strategijoms. Visame pasaulyje mažėjant ištekliams gamintojų ir vartotojų pagrindiniu uždaviniu tampa siekis mažesnėmis sąnaudomis gauti daugiau. Šios strategijos turėtų padėti pagerinti bendrą produktų aplinkosauginį veiksmingumą per visą jų gyvavimo ciklą. Lektoriai kalbėdami apie tvaraus vartojimo strategijas akcentavo atsakingą vartojimą. Aplinkos apsaugos tematika projekto dalyviai stebėjo dokumentinį filmą „Medaus žemė“ ir jį aptarė diskusijoje su filmo kūrėjais. Viena iš svarbiausių projekto veiklų buvo suplanuoti baigiamąjį renginį, susiskirstyti įsipareigojimais ir jį organizuoti.

Daug darbo ir diskusijų skirta pasiruošimui, renginio scenarijui, kad kiekvienas galėtų sėkmingai savo gebėjimais prisidėti organizuojant renginį. Projekto dalyvių organizuotame finaliniame renginyje dalyvavo Skopje Rade Jovchevski Korchagin mokyklos direktorius, socialinių įmonių atstovai, svečiai, kurie akcentavo socialinės atsakomybės svarbą šiuolaikiniame pasaulyje. Kiekvienos mokyklos atstovai ir renginio svečiai pasėjo gėlių sėklas, kurias augindami ateityje ugdysis socialinę atsakomybę ir sąmoningumą.

Projekto dalyviai ne tik mokėsi, bet ir susipažino su Kroatijos, Makedonijos, Lietuvos kultūra, tradicijomis. Vakaronės metu mokiniai pristatė savo šalį, mokėsi vieni kitų šokius, skanavo kroatiškus, makedoniškus, lietuviškus patiekalus. Laisvu laiku mokiniai aplankė ir Skopje įžymybes.

Projekto metu dalyviai ne tik ugdėsi empatiją, kultūrines ir socialines kompetencijas, bet ir tobulino anglų kalbos įgūdžius, susirado naujų draugų, susipažino su kitų šalių kultūromis. Tikimės, kad lizdeikiečių įgytos patirtys prisidės prie socialiai atsakingų visuomenės narių ugdymo, kurie etiškai kelia socialinės, kultūrinės, ekonominės, aplinkos apsaugos ir kitus klausimus.

Danutė Bitytė, Vaida Domeikienė, Lizdeikos gimnazijos mokytojos

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9