Get Adobe Flash player

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 1S klasės mokinė Raminta Sipavičiūtė ir 4B klasės mokinė Areta Bartoševičiūtė gegužės 30 dieną dalyvavo Mykolo Riomerio universitete, antrajame Nacionalinės teisės žinių olimpiados etape. Nacionalinė teisės žinių olimpiada – respublikinis Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų mokinių teisinių žinių konkursas, kurį globoja Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija. Olimpiadą organizuoja Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT). Olimpiada organizuojama dviem etapais – I etapas vyko nuotoliniu būdu balandžio 29 d., o II etapo testas laikomas gegužės 30 d. Mykolo Romerio universitete. Pirmąjį etapą Lizdeikos gimnazistės sėkmingai įveikė internetu, todėl buvo pakviestos į Vilnių.

20220602_1 20220602_2 20220602_3 20220602_4 20220602_5

Įdomiausia Teisės žinių olimpiados dalis, mano nuomone, buvo diskusija „Teisė kiekvienam, ar ne?“ Labiausiai įsiminė tai, kad teisininkas gali būti ne vien teisininkas, bet ir diplomatas, ir influenceris kartu. Šiuo pavyzdžiu tapo viena geriausių Lietuvos moterų advokačių Rasa Vaičekauskytė. Taip pat buvo įdomu išgirsti, kokių pasiūlymų siūlo Vilniaus Mykolo Riomerio universitetas. Nors ir buvo atsakingai ruoštasi testui, atsakyti į pateiktus klausimus nebuvo lengva. Darbą šiek tiek palengvino pateikiami atsakymų pasirinkimai. Tačiau atsakant į atvirus klausimus reikėjo „įjungti“ loginį mąstymą, nes neužteko vien išmoktų žinių. Abiturientei Aretai renginys patiko, tik jos mintyse jau dominavo būsimasis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, nors ji savo studijas sieja su teise, tad ši olimpiada irgi geras paskatinimas. Olimpiados rezultatų dar teks palaukti – atsakymus ir pasiekimus organizatoriai žadėjo atsiųsti per penkias dienas.

Unikali iniciatyva, skirta 5–12 klasių moksleiviams pasitikrinti teisės žinias, suprasti ir atrasti, kaip teisė įgalina jaunus žmones tvarkyti savo gyvenimą ir atverti ateities galimybes, yra puiki galimybė gimnazistams išbandysi savo žinias, dalyvauti konkurse ir, žinoma, laimėti.

Raminta Sipavičiūtė, 1S klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9