Get Adobe Flash player

Birželio 7d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko baigiamasis kultūrinių intervencijų projektų renginys, kuriame dalyvavo asociacijų „Kūrybinės jungtys“, „Kūrybinės ateities idėjos“, AGATA, viešųjų įstaigų „Meno avilys“ bei „Edukraftas“ atstovai ir projekto dalyviai iš įvairių Lietuvos mokyklų, tarp kurių ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijos atstovai. Renginyje pristatyta 40 sėkmingai įgyvendintų projektų, paskelbti jų rezultatai ir apsvarstytos ateities idėjos. Kultūrinės edukacijos intervencijų projektai – tai Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kartu su Kultūros ministerija ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerija įgyvendinamas projektas, kuris siekia kultūrinių edukacijų sistemos modernizavimo. Vienas svarbiausių projektų tikslų – naujų, kūrybiškų ir įtraukių ugdymo metodų sukūrimas, bendruomeniškumo stiprinimas, naujų partnerysčių tarp kultūros, švietimo, kitų įstaigų ir organizacijų inicijavimas.

20220614_1 20220614_2 20220614_3 20220614_4 20220614_5 20220614_6

Šiais mokslo metais Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje nuo rugsėjo iki birželio mėnesio buvo įgyvendinamas projektas „Garsovaizdžiai“, kurio metu mokiniai sukūrė tris tinklalaides jiems aktualiomis temomis: 1. Pramogų kultūra Radviliškyje; 2. Jaunimo mada Radviliškyje, drabužių pasirinkimo trūkumas; 3. Jaunimo įsidarbinimo galimybės Radviliškyje, darbo rinkos analizė, kokios galimybės jaunimui toliau gyventi Radviliškyje. Mokiniai bendradarbiaudami mokėsi, kaip reikia išsakyti savo nuomonę, kad ji būtų suprasta, kaip būti išgirstam ir pačiam išgirsti kitus. Diskutavo, kaip tinkamai formuluoti ir pateikti klausimus sėkmingam interviu. Projekto dalyviai nemažai dirbo su kūrybos profesionalo atsivežta garso įrašymo įranga bei gimnazijoje esančia įrašų studija. Mokiniai susitiko su tinklalaidžių kūrėjais, kompozitoriais, garso menininkais Agne Matulevičiūte ir Dominiku Digima, žurnaliste, garso žemėlapių sudarytoja Mariele Vitureu. Vyko nuotolinis susitikimas su nerege Laura Stadalninkaite, kuri padėjo suvokti, kaip garsai padeda pažinti pasaulį, gyventi pilnavertį gyvenimą, prisitaikyti prie iššūkių turint negalią. Nemažai gerų patarimų ir naujos medžiagos gavo ir mokytojai, kurią sėkmingai pritaikė ugdymo procese. Baigiamajame renginyje „Radviliškio hercai“ mokiniai kartu su kūrybos profesionalu Vladu Dieniniu savo darbą pristatė gimnazijos bendruomenei. Patobulintos komunikacijos, kūrybiškumo, pilietinės atsakomybės kompetencijos, komandinio darbo, planavimo įgūdžiai. Projektą vainikavo nepamirštama patyriminė ekskursiją į Vilnių „Dialogas tamsoje“.

Projekto „Garsovaizdžiai“ veiklos ir rezultatai atliepia „Tūkstantmečio mokyklų“ programos turinį bei iškeltus tikslus. Projekto dalyviai, įkvėpti sėkmės ir naujų patirčių, tikisi tolimesnio bendradarbiavimo su kūrybos profesionalais įvairinant ir išplečiant veiklas ugdymo procese.

Židrūna Onaitienė, Lizdeikos gimnazijos pavaduotoja ugdymui

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8