Get Adobe Flash player

Jau praėjau per snieginą Uralą,

Palikęs tėviškės žaliuojančius laukus.

Krūtinė mano leduose sušalo,

Aplink mačiau supiltus vienišus kapus. (Žirgelio eilėraštis „Skausmo kelias“)

Birželio 14-osios istorijos ir pilietiškumo pamokose buvo susikaupimas, susimąstymas ir tyla. Pamokose prisiminta 1941 metų birželio 14-osios lietuvių trėmimų pradžia. Pirmokai ir antrokai gimnazistai, žiūrėdami filmuką „1941 metų tremtis vaikų akimis“ klausėsi tremties kančias išgyvenusių žmonių prisiminimų. Viltis ir meilė tėvynei, kai net šiaurės pašvaistė sužėrėjo trispalvės spalvomis, buvo filmo herojų pagrindinis motyvas, kuris skatino gyventi ir išgyventi. Taip pat peržiūrėta video dokumentinė medžiaga „Ešelonai į Rytus“, kurioje įamžinti mūsų kraštiečio Vytauto Juozapaičio prisiminimai apie tremtį.

20220615_1 20220615_2 20220615_3 20220615_4

Šiaulių r. Kužių mokykla ir Šiaulių r. Švietimo pagalbos tarnyba organizavo skaitovų konkursą 2–12 klasių mokiniams „ISTORINIAI SKAITYMAI. ISTORIJA POEZIJOJE IR PROZOJE“. Konkursas skirtas „Gedulo ir vilties dienai“, R. Kalantos metams. Nuotoliniu būdu vykusiame konkurse dalyvavo ir Lizdeikos gimnazijos trečiokė gimnazistė Gabrielė Kazokaitytė. Ji skaitė J. Strielkūno eilėraštį „Lietuva“ (mokytoja Jurgita Plukienė). Skaitovų konkurse Gabrielė laimėjo II vietą.

Visą dieną lijęs lietus pakoregavo ir Gedulo ir Vilties dienos paminėjimą Radviliškio mieste. Radviliškio kultūros centras šią dieną paminėti miesto bendruomenę pakvietė į centro mažąją salę. Literatūrinėje kompozicijoje dalyvavo ir lizdeikiečiai. Kultūros centro ir gimnazijos bendradarbiavimas, mūsų istorijos skaudžių įvykių prisiminimas ir mokymasis jų neužmiršti dar kartą patvirtina tiesą, kad pilietiškumo ir patriotiškumo turi mokyti ir mokytis visi ir ne vien iš vadovėlių.

Vaida Jankūnienė, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12