Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazija įgyvendina tęstinį Erasmus+ programos projektą „Socialinis verslumas – ugdymo tobulinimas“. Šis projekto etapas baigiasi ir pagal planuotas veiklas visos projekto mokyklos-partnerės (Skopje vidurinė mokykla, Rijekos vidurinė mokykla) organizavo sėklų sodinimo akciją, (simboliškai „Sėkla“ angl. Seed – projekto pavadinimo trumpinys).

20220704_1 20220704_2 20220704_4 20220704_3 20220704_5 20220704_6 20220704_7 20220704_8 20220704_9

Gegužės pradžioje keletas projekto dalyvių buvo išvykę į Šiaurės Makedoniją, ten vyko mokymai apie tvarų vystymąsi, ekologiją, socialinę atsakomybę ir verslumą. Mokymuose įgytas žinias ir gebėjimus pritaikėme savo mokykloje: birželio 16 dieną subūrėme gimnazijos bendruomenę į SEED akciją. Renginį pradėjo Lizdeikos gimnazijos direktorės pavaduotoja S. Petraitienė, kuri, apibendrindama viso projekto veiklas, pabrėžė, kaip svarbu ugdyti sąmoningumą ir būti atsakingam už savo aplinką, būti empatiškam šalia savęs esančiam žmogui, nes nuo to priklauso mūsų gerovė, kuri plečiasi ne tik mūsų mieste, šalyje, bet ir Europoje bei pasaulyje.

Gimnazijos projekto grupė į renginį pakvietė svečių, kurie padarė renginį prasmingesnį bei praplėtė mūsų bendruomenės žinias. Vienas iš renginio svečių buvo Valstybinių miškų urėdijos Radviliškio regioninio padalinio miško auginimo specialistas G. Zabulis. Jis trumpai supažindino renginio dalyvius, kaip keitėsi miškų priežiūros samprata ir kaip svarbu išlaikyti miškų bioįvairovę. Renginiu susidomėjo ir Gražinos pagrindinės mokyklos geografijos mokytoja ekspertė, buvusi Radviliškio ekologijos centro vadovė S. Vaičiūnienė. Ji pasidžiaugė, kad jos buvę mokiniai ir toliau mokosi būti socialiai atsakingi ir empatiški savo aplinkai ir žmonėms, aktyviai bendradarbiauja su kitų šalių jaunuoliais ir kartu ieško globalių problemų sprendimo būdų. Gimnazijos biologijos mokytoja A. Šmukštienė pristatė tiriamąjį darbą apie oro taršą gimnazijoje, kurį atliko kartu su pirmos gimnazijos klasės mokiniais. Tyrimas buvo įdomus, nes mokiniai stebėjo ir aprašė, kaip augalai reaguoja į užterštumą ir pagal tai nustatė užterštumo lygį, kuris nėra labai didelis mūsų gimnazijoje. Mokytojos J. Caporkienė ir Ž. Laurutienė pristatė integruotų pamokų ciklą – tyrimą apie greitąją madą ir jos žalą žemei. Mokytojos matematiniais skaičiavimais įrodė, kaip svarbu mažinti vartotojiškumą, nes vienai porai džinsų pagaminti reikia labai daug išteklių ir energijos. Klausytojai buvo tikrai nustebę dėl šių pateiktų duomenų. 3a klasės gimnazistė Goda Kvedaraitė dalinosi projekto mokymų nauda ir įgyta patirtimi, kaip dalyvavimas projekte privertė susimąstyti, pergalvoti savo veiklas ir daryti atsakingus veiksmus.

Renginio pabaigoje visi svečiai pasodino šio renginio simbolį – sėklas. Tai mažas žingsnelis į tvarią bendruomenę tvarioje aplinkoje, jį paskatino žengti Erasmus+ programos strateginės partnerystės įgyvendinamas projektas.

Lizdeikos gimnazijos 3A kl. mokinė Gabija Plungaitė ir anglų kalbos mokytoja Vaida Domeikienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10